Romprest o contrazice pe Clotilde Armand: Contractul cu Primăria a rămas valabil în instanță

DE Alexandru Pop | 11.06.2021 - 19:08
Romprest o contrazice pe Clotilde Armand: Contractul cu Primăria a rămas valabil în instanță/FOTO: Facebook/Clotilde Armand

Contractul dintre Primăria Sectorului 1 şi Romprest a fost încheiat fraudulos, două decizii judecătoreşti l-au anulat, a declarat, vineri, edilul Clotilde Armand, în timp ce reprezentanţii Romprest afirmă, însă, că prin hotărâre a instanţei contractul a rămas valabil.

SHARE

"Contractul dintre Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest Service SA a fost încheiat fraudulos. Asta reiese din două decizii judecătoreşti definitive şi irevocabile care l-au anulat. Astfel, cele două decizii confirmă faptul că acest contract a fost semnat în dispreţul Justiţiei şi el practic, în prezent, nu există", a spus Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Ea a afirmat că a demarat acţiunea în instanţă, pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere.

Citește și: VIDEO Antiaeriana rusească nu reușește să doboare o dronă turcească Bayraktar-TB2

Primăria Sectorului 1 a anunţat că publică integral pe site-ul său decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 30 iunie 2008 prin care această instanţă de judecată a anulat definitiv şi irevocabil întreaga procedură de achiziţie care a stat la baza încheierii contractului dintre Consiliul Local Sector 1 şi Compania Romprest Service SA.

Romprest o contrazice pe Clotilde Armand

Cea de-a doua decizie aparţine Curţii de Apel Braşov, din data de 22 martie 2011, prin care această instanţă a stipulat anularea anunţului de participare publicat în SEAP de Primăria Sectorului 1, a documentaţiei de atribuire şi a procedurii de atribuire prin licitaţie deschisă a contractului de prestări servicii, a adăugat autoritatea locală.

"Toate aceste aşa-zise detalii mai puţin cunoscute au fost de fapt subiecte de presă la vremea respectivă, fiind aduse în atenţia publică în mod repetat. Este evident însă că, odată cu soluţionarea definitivă a cauzei supuse judecăţii, respectiv respingerea definitivă a acţiunii de anulare a unor documente din cadrul procedurii de achiziţie, acest subiect a fost epuizat de către presă", a postat Romprest, vineri, pe site-ul său.

Citește și: Fiul Vioricăi de la Clejani spune că a consumat droguri la Alex Velea. Pedeapsa: 7 ani de pușcărie

Potrivit Romprest, Tribunalul Bucureşti a consfinţit că acest contract cu Primăria Sectorului 1 este valabil printr-o sentinţă din 11 decembrie 2009, iar recursul formulat a fost respins prin decizie irevocabilă de Curtea de Apel Cluj.

Printr-o decizie din 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat caracterul valabil al contractului de delegare. Mai mult, urmare a Deciziei irevocabile nr. 3325/2010 a Curţii de Apel Cluj contractul privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate a rămas valabil, a adăugat Romprest, potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te