Romprest a reînceput ridicarea gunoiului din S1. Armand: Le-a fost frică să mai continue cu șantajul

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.06.2021 - 09:56
Romprest a reînceput ridicarea gunoiului din S1. Armand: Le-a fost frică să mai continue cu șantajul. / Foto: news.ro

Romprest a anunţat că reia activitatea de ridicare a deşeurilor din Sectorul 1 al Capitalei, după ce trei firme au pus la dispoziţie staţiile lor de sortare. Primarul S1 Clotilde Armand anunţat plângeri penale pentru şantaj şi că va cere rezilierea contractului.

SHARE

Operatorul de salubritate Romprest a anunţat, sâmbătă seară, că va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru golirea autospecialelor încărcate cu deşeuri în staţiile de sortare aparţinând altor trei companii partenere.

„Având in vedere apelul nostru, transmis către toate autorităţile, în sensul găsirii unei soluţii pentru rezolvarea situaţiei de blocaj create la nivelul Sectorului 1 şi înţelegând importanţa asigurării continuităţii serviciului public de salubritate, partenerii noştri contractuali, 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA si Iridex Group SRL, ne-au comunicat astăzi, 5 iunie 2021, la ora 20:00, ca vor permite accesul în staţia de sortare, în limita capacităţilor lor, al autospecialelor încărcate cu deşeurile colectate din sectorul 1, urmând ca diferendul financiar să îşi găsească o rezolvare amiabila, instituţională, în cursul săptămânii viitoare.

Citește și: Berceanu, Garda de Mediu: Un joc la limită dus şi de primăria S1, şi de operator. Miroase groaznic

Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe măsură ce autospecialele se vor descărca la staţia de sortare, să intre în program de colectare a deşeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la staţiile de sortare agreate a fost interzis”, a transmis, sâmbătă seară, operatorul de salubritate care are contract cu administraţia locală a Sectorului 1.

Clotilde Armand: „Operatorul de salubritate și-a recunoscut vina pentru șantajul creat”

„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și și-a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că ESTE INTERZIS să întrerupă serviciul de salubrizare. Administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în Justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1.

Citește și: Cum a ajuns România groapa de gunoi a UE

Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot.

În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 și în Justiție rezilierea contractului cu această companie șantajistă. Cu mafia nu se negociază.

Vreau să asigur toți locuitorii Sectorului 1 că astfel de situații nu se vor mai repeta”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te