Românii care vor putea călătorii gratis în Europa. Ce trebuie să facă pentru a se înscrie în program

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.04.2024 - 17:25
Românii care vor putea călătorii gratis în Europa. Ce trebuie să facă pentru a se înscrie în program - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Românii care vor putea călătorii gratis în Europa. Ce trebuie să facă pentru a se înscrie în program. Iată cine este eligibil pentru a călători gratuit?

SHARE

Românii care vor putea călătorii gratis în Europa. Ce trebuie să facă pentru a se înscrie în program. Iată cine este eligibil pentru a călători gratuit?

Românii care călătoresc gratuit în Europa

Un număr de 1.475 de tineri români au oportunitatea să exploreze Europa călătorind gratuit cu trenul, în cadrul proiectului DiscoverEU.  

Citește și: Cine mai primește vouchere de vacanță în 2024. Valoarea acestora a crescut la 1.600 de lei

În cadrul acestei runde, Comisia Europeană oferă 35.500 de permise de călătorie tinerilor tinerii născuți între 1 iulie 2005 (inclusiv) și 30 iunie 2006 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).

Perioada de înscriere este 16 aprilie (ora 13:00, ora României) – 30 aprilie (ora 13:00, ora României). Pentru a beneficia de permisele de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se înscrie  accesând Portalul European pentru Tineret

Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, ei trebuie să completeze corect formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și oportunități ale UE pentru tineri și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși.

Locuri gratuite pe tren

„Începând cu această rundă, tinerii câștigători care optează pentru un permis flexibil vor avea posibilitatea de a rezerva gratuit până la 4 locuri de tren, prin intermediul sistemului online pus la dispoziție de contractantul oficial al Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat de presă.

Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de până la 5 persoane, timp de până la 30 de zile, în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025.

„Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile. 

De asemenea, ei vor putea beneficia de pregătire înainte de plecare din partea Agenției Naționale Erasmus+, iar în timpul călătoriei pot avea ocazia să cunoască alți călători la întâlnirile de tip Meet-up organizate de Agențiile Naționale Erasmus+ din alte țări”, se precizează într-un comunicat de presă.

Citește și: Cu ce sumă va crește valoarea voucherelor de vacanță din 2024? Care „bugetari” nu le mai primesc?

La runda anterioară, din octombrie 2023, au candidat 6.335 de tineri din România, dintre care 1.509 au primit un permis de călătorie. În total, din 2018 până în prezent, peste 33.000 de tineri din România au aplicat în cadrul inițiativei DiscoverEU, dintre care peste 11.500 au primit un permis de călătorie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te