Revoluționar anti-mască, condamnat împreună cu soția pentru că a forțat minore să se prostitueze

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 31.03.2021 - 09:57
Revoluționarul anti-mască Raul Rus, condamnat împreună cu soția pentru că a forțat minore să se prostitueze. Acum este eliberat condiționat Foto: Facebook

Raul Rus, zis Pricu, este un cunoscut interlop din Alba Iulia care a și făcut pușcărie fiind condamnat în dosarul "Rețeaua de prostituție pentru VIP-uri". El s-a remarcat din nou în aceste zile fiind cel care a inițiat protestul anti-mască din Alba Iulia.

SHARE

"La protest, băieţii. Haideţi la protest. (...). Vă aştept la protest" a transmis live, pe Facebook, interlopul Raul Rus, proaspăt eliberat condiţionat din închisoare în urmă cu un an. El a fost prezent și noapte trecută la proteste.

Citește și: Legătura dintre George Simion și membrii galeriilor de fotbal care au protestat în București

Raul Rus, zis Pricu, a început să devină cunoscut în lumea interlopă din Alba Iulia la mijlocul anilor `90. În scurt timp a ajuns liderul interlopilor din oraș, gruparea pe care o conducea fiind implicată în numeroase fapte săvârșite cu violență. 

Citește și: Interlopul Rechinu i-a mulțumit președintelui Mexicului. Nu-i pasă de mandatul de arestare românesc

Pricu controla rețeaua de prostituție din oraș, și nu avea scrupule să implice și minore în această activitate infracțională. 

Citește și: Campionul național de skanderbeg Sabin Bădulescu se antrena cu 93 de ghivece cu canabis. Unde erau drogurile

Până în 2004, când Raul Rus a fugit din țară, în Alba Iulia au fost deschise numeroase dosare pentru tentative de omor, tâlhării, răpiri, proxenetism, trafic de minori şi alte infracţiuni cu violenţă. În aproape toate aceste dosare era implicată banda lui Pricu. 

Interlopul a fost reţinut în Spania şi returnat în România fiind acuzat de tâlhărie şi lipsire de libertate după ce, împreună cu alţi interlopi, a dus o tânără minoră pe malul râului Mureş, unde aceasta a fost agresată şi lăsată dezbrăcată. În timp ce era arestat pentru aceatsă faptă, a fost condamnat la aproape 8 ani de ănchisoare pentru infracţiuni de mare violenţă. A fost eliberat condiţionat în 2008, cu un rest de pedeapsă de 1.027 de zile. 

Condamnat pentru că a forțat minore să se prostitueze împreună cu soția

Imediat ce a fost eliberat, Raul Rus şi-a reluat activităţile infracţionale.

A ajutat ilegal un fost coleg de celulă de la Aiud să fie eliberat mai repede, fiind trimis în judecată, în 2011, de procurori DNA pentru complicitate la dare de mită.

În 2014 a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Tot în perioada 2008 – 2010 a aderat la o nouă grupare în care se ocupa de proxenetism şi trafic de persoane. În 2010, Pricu, însă, a apucat să fugă din nou, înainte de descinderile care s-au finalizat cu arestarea a peste 10 persoane. De data aceasta, deşi era urmărit la nivel european şi internaţional, nu a fost găsit de autorităţi timp de 7 ani.    Înainte de a fugi din ţară, Pricu s-a căsătorit şi a preluat numele soţiei - Hancheş pentru a fi găsit mai greu de autorităţi. Cei doi au divorţat în 2011.

Fosta soţie a acestuia, Geanina Hancheş a fost condamnată şi ea în dosarul ”Rețelei de prostituție pentru VIP-uri” la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru proxenetism. Şi pe numele acestea a fost emis mandat european de arestare, dar după divorţ a revenit în ţară şi a fost lăsată în libertate.De altfel, in stanţa a decis confiscarea de la Raul Rus a sumelor de 3.900 de euro şi 8.170 de dolari, bani trimişi din străinătate de fosta soţie a acestuia şi care au fost obţinuţi din activităţile de prostituţie şi proxenetism, conform Adevărul
 
În 2017, după ce a fost fugar timp de șapte ani, Pricu s-a întors singur în țară. A făcut vreo trei ani de închisoare, apoi a fost eliberat condiționat.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te