Interlopul Rechinu i-a mulțumit președintelui Mexicului. Nu-i pasă de mandatul de arestare românesc

DE Adrian Costin | Actualizat: 05.04.2021 - 09:45
Interlopul rechinu i-a mulțumit președintelui Mexicului pentru cp i-a dat posibilitatea să se apere Foto: captură Youtube

Florian Tudor, zis Rechinu, i-a mulțumit președintelui Mexicului pentru că i-a oferit posibilitatea de a se apăra și spune că a depus denunțuri cu probe împotriva autorităților mexicane care îl hărțuiesc. De mandatul de arestare emis în România nici nu-i pasă.

SHARE

Autoritățile române desfășoară din 2012, adică de nouă ani, investigații asupra unui grup infracțional organizat format din români care operează în Mexic, liderul fiind olteanul Tudor Florian, zis Rechinu.

Citește și: Proxeneții români din Spania și-au tatuat numele pe tinerele exploatate ca să se știe ale cui sunt

Judecătorii Tribunalului București au decis, la 23 martie, arestarea în lipsă a lui Florian Tudor, care se află acum în Mexic și spune că e deja judecat pentru acuzațiile din România. Cu o săptămână înainte au fost condamnați în România foștii lui bodyguarzi.

Citește și: Interlopul Romi Neguș, anchetat pentru pedepsirea unui rival acum 7 ani. Victima, fracturi de craniu

"Nu am de gând să mă ascund. Am aici copiii de care trebuie să am grijă. Nu am nici o emoţie din punct de vedere juridic în Mexic. Acuzaţiile DIICOT-ului sunt absurde. Dacă investighează o tentativă de crimă mi se pare normal să investigheze la faţa locului, să vadă locul respectiv, să vorbească cu martorii, să vadă dosarele respective. Dosarul respectiv din Mexic este deja închis”, a declarat Rechinu pentru Observator. 

Citește și: Interlopul Vali Nebunu promovează un canal video pentru copii cu Daiana Marcu, Florin Salam și Biju

Rechinu i-a mulțumit președintelui Mexicului pentru că i-a dat posibilitatea să se apere

Florian Tudor i-a mulțumit președintelui Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, pentru posibilitatea de a se apăra și a anunțat că a depus un denunț cu probe împotriva Guvernatorului Carlos Joaquin și lui Albertp Capella Ibarra, șeful securității publice din regiunea Quintana Roo.

Citește și: Legătura dintre George Simion și membrii galeriilor de fotbal care au protestat în București

Rechinu a mai spus că are probe serioase împotriva celor doi și că aceștia au încercat să-l intimideze trimițând o patrulă a Poliției la domiciliul său. Tudor a prezentat pe twitter și doua fotografii cu mașinile Poliției.

Citește și: Vrăjitoarea Mihaela, interceptată în dosarul Oanei Zăvoranu, la o gală a Institutului Cultural Român

Interlopul român a anunțat mass-media că va face și o conferință pe Zoom pentru a face publice informațiile pe care le deține înainte de a fi închis pentru a fi făcut să tacă. 

El a subliniat, de asemenea, că este victima unor amenințări cu moartea și, prin tot felul de născociri, se încearcă să fie arestat sau sau alungat din Mexic, astfel încât să nu poată susține plângerile pe care le-a depus.

Ce spune președintele Mexicului

Andres Manuel Lopez Obrador a cerut chiar el să se facă lumină în acest caz în cadrul unei conferinţe de presă din februarie 2021.

Andreas Manuel Lopez Obrador, preşedintele Mexicului: “Dacă sunt funcţionari implicaţi şi dacă aceştia fac parte din puterea executivă atunci trebuie să fie cercetaţi şi dacă sunt responsabili, să fie pedepsiţi oricine ar fi. Dacă aceste persoane incriminate sunt din alte puteri, financiare sau judecătoreşti, trebuie cel puţin să fie denunţate pentru că puteri indepente şi autonome să acţioneze. Facem aşa pentru că nu trebuie să îi acoperim.”

Un jurnalist mexican îl susține pe interlopul român

"Persecuția și noul atac împotriva omului de afaceri român Florian Tudor și a familiei sale, venite acum din partea lui Santiago Nieto Castillo, șeful Unității de Informații Financiare (UIF) este o răzbunare cu implicații politice, care merge mai departe pentru că acum există un amestec de corupție și complicitate în cadrul instanțelor guvernamentale.

Noul atac asupra presupusei „mafii române” face parte din nepotismul, prietenia și complicitatea care există în cadrul agențiilor federale precum Procuratura Generală (FGR) și unul dintre tentaculele sale, așa-numitul Parchet specializat împotriva Corupției , la care s-a alăturat acum Unitatea de Informații Financiare din Ministerul Finanțelor.

Citește și

Interlopul Nicu Țăranu a ajuns la pușcărie pentru șantaj la păcănele. Voia neapărat niște aparate

Atacul UIF împotriva așa-numitei „mafii române” și scandalul mediatic care a fost orchestrat, îl are în spatele lui pe Santiago Nieto Castillo, pe șeful Parchetului special pentru combaterea corupției, María de la Luz Mijangos Borja, soția lui Jaime Cárdenas Grace, pe care Nieto Castillo îi numește nașii lui și care îi sunt loiali", a scris Victor Flores în publicația Sin Reserva.

Plângerea penală a Rechinului

Victor Flores am mai scris și despre o plângere a lui Florian Tudor făcută în urmă cu șase luni, în care acesta ar fi prezentat dovezi concrete, audio și video, ale extorcărilor la care ar fi fost suspus  de către directorul general al Parchetului special pentru combaterea corupției, Camilo Constantino Rivera. Plângerile sale au fost îndreptate și împotriva fostului secretar de securitate publică al provinciei Quintana Roo, Alberto Capella Ibarra și a altor oficiali precum Camilo Constantino, pe care îi acuză că i-au cerut bani.    

Citește și

Interlopul Rechinu îi cere președintelui Mexicului să aibă grijă de fiul său dacă el va fi asasinat

În urma acestui articol, Victor Flores spune că ar fi fost amenințat cu moartea. Rechinul i-a sărit imediat în ajutor solicitând public ajutorul președintelui Mexicului pentru sprijinul libertății de expresie. 

O situație foarte convenabilă pentru interlopul oltean. 

La adresa jurnalistul mexican au apărut acuzații pe rețelele sociale că ar fi plătit de mafia românească și mafia venzueleană pentru a scrie articole la comandă.

Victor Flores s-a apărat spunând că are în spate o carieră de 32 de ani și nu a făcut decât săd e cuvântul și persoanelor acuzate. 

Rechinu, acuzat pentru o colecție de infracțiuni

Rechinu este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă la omor calificat, patru infracțiuni de instigare la șantaj și o infracțiune de șantaj, comise pe teritoriul Mexicului și al României.

Citește și

Interlopul oltean care a speriat Mexicul

Mafia românească din Mexic, condusă de Rechinu, clona aproximativ 1000 de carduri pe zi și fura câte 200 de euro de la fiecare victimă. Asta însemna cam 20 de milioane de dolari lunar, iar prejudiciul total se ridică la 1,2 miliarde de dolari, conform FBi. 

Citește și

Interlopul Rechinu apără un jurnalist mexican amenințat cu moartea. Ce a dezvăluit Victor Flores

Imperiul infracțional construit de „Rechinul“ Florian Tudor a început să se destrame treptat după ce fost său bodyguard, Sorin Marcu a fost asasinat în Cancun.

Citește și Asasinarea lui Marcu

Totul a culminat cu Operațiunea „Caraibe“, coordonată de FBI și Unitatea mexicană de Informații Financiare, prin care se urmăresc proprietățile și tranzacțiile financiare efectuate de Florian Tudor. Alte anchete sunt în desfășurare în România. 

Unitatea de Informații Financiare (UIF) a blocat 79 de conturi bancare folosite pentru fraudă în Mexic.

Unul din liderii Partidului Verde Ecologist, Jose de la Pena Ruiz de Chavez, a fost demis în urma legăturilor pe care le avea cu mafia românească.

Mai mulți politicieni și șefi de poliție mexicani sunt vizați de anchetele în curs.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te