Renunțarea la prezervativ în timp ce faci dragoste, fără să anunți partenera, te duce la închisoare

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.07.2022 - 21:06
Renunțarea la prezervativ în timp ce faci dragoste, fără să îți anunți partenera, este infracțiune FOTO: PEXELS

Este o infracțiune să renunți la promisiunea de a purta prezervativ în timpul actului sexual fără știrea partenerului, a decis Curtea Supremă.

SHARE

Decizia trimite în judecată un bărbat din Columbia Britanică pentru agresiune sexuală și creează un precedent legal în Canada, clarificând și mai mult legea care guvernează consimțământul sexual într-o țară care ridică ștacheta pentru aceasta de zeci de ani.

Citește și: Avioane F-16, Rafale și Tornado, într-un exercițiu NATO care simulează un atac asupra României

„În nicio altă jurisdicție din lume nu este atât de clar că atunci când cineva a fost de acord să facă sex cu un prezervativ și l-a îndepărtat fără consimțământul său, aceasta constituie agresiune sexuală sau viol”, a spus Lise Gotell, profesor de studii de gen la Universitatea din Alberta.

Cazul în cauză implică două persoane care au interacționat online în 2017, s-au întâlnit personal pentru a vedea dacă sunt compatibili sexual și apoi s-au întâlnit pentru a face sex. Femeia și-a bazat acordul de a face sex de folosirea prezervativului. În timpul uneia dintre cele două întâlniri sexuale, bărbatul nu a purtat prezervativ și nu i-a spus acest lucru femeii.

Inculpatul, Ross McKenzie Kirkpatrick, a fost acuzat de agresiune sexuală. Cu toate acestea, judecătorul a respins acuzația, acceptând argumentul domnului Kirkpatrick conform căruia reclamanta a consimțit la relațiile sexuale, în ciuda faptului că domnul Kirkpatrick nu a purtat prezervativ.

Citește și: Un român este căutat de poliție pe toată insula Thassos. Ce a făcut conaționalul nostru

Hotărârea a fost anulată de Curtea de Apel din Columbia Britanică, care a dispus un nou proces. Domnul Kirkpatrick a făcut apel la această decizie la instanța supremă a țării, care a audiat argumente în noiembrie anul trecut.

„Reportul sexual fără prezervativ este un act fizic fundamental și calitativ diferit de actul sexual cu prezervativ”, se arată în hotărârea, care a fost aprobată cu un vot de 5-4 de către instanță, scrie New York Times

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.