Referendum: 2.000 de jandarmi și polițiști vor apăra secțiile de votare

DE Adelina Sahlean | 05.10.2018 - 16:25
Foto: Inquam Photos/ George Călin

Aproximativ 2.000 de jandarmi și polițiști vor asigura paza secțiilor de votare și ordinea publică în București, în zilele de sâmbătă și duminică, în care se desfășoară referendumul pentru redefinirea familiei.

SHARE

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare, potrivit News.ro.
Ca atare, peste 550 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 795 de secţii de votare, dintre cele 1.264 ce se vor constitui pe raza municipiului, zilnic, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI.
De asemenea, peste 1.100 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 400 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).
Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, poliţiştii şi jandarmii vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.
Direcţia Generală de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti va avea în responsabilitate 469 secţii de votare dispuse în 100 de locaţii, unde vor fi prezenţi peste 200 de jandarmi.
De asemenea, în Bucureşti, 240 de pompieri vor asigura desfăşurarea în bune condiţii a referendumului.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -