Recunoașteți personajele? El, un mare antrenor de fotbal. Ea, o actriță superbă. De ce au divorțat?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.11.2023 - 09:21
Recunoașteți personajul? El, un mare antrenor de fotbal. Ea, o actriță superbă. De ce au divorțat? - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Voi recunoașteți personajele din imagine? Au fost căsătoriți mai mulți ani. Ea de profesie actriță, el un mare antrenor de fotbal. Iată cum au ajuns să se iubească, dar și cum au divorțat.

SHARE

Tu i-ai recunoscut? DA. Sunt chiar Vailica Tastaman și Emeric Jenei, celebrul antrenor de fotbal. Cei doi au fost căsătoriți, însă au divorțat. Iată motivul.

Vasilica Tastaman, frumoasa actriță care a furat zeci de inimi 

Vasilica Tastaman e cunoscută publicului drept o actriţă de excepţie, dar şi o femeie foarte frumoasă, care a cucerit inimile colegilor de scenă, printre care Gheorghe Dinică şi Ion Tufaru. Pe ultimul l-a despărţit de Anda Călugăreanu.

Citește și: „Cui mă lași?”, țipătul lui Dan Spătaru la nunta Pompiliei Stoian. Artista îi dedică „Prieten drag”

A debutat în 1949 pe scena din orașul său natal. Până în 1961, când s-a numărat printre fondatorii Teatrului de Comedie, a jucat la teatrele Giulești și Bulandra.
 
În drumul ei spre teatru o ajută Elvira Petreanu (soţia lui Ion Aurel Manolescu, nepotul poetului Ion Manolescu), care îi dă lecţii de dicţie și îi arată cum să meargă și să dea replica pe o scenă. La 18 ani, era deja actriţă la Teatrul Giuleşti din Bucureşti. 

Vasilica Tastaman a avut o copilărie grea, la 14 ani rămânând fără tată. Și din acest motiv, nu reușește să ajungă să își desăvârșească studiile de actorie.

„Probabil că pasiunea mea de spectatoare i-a impresionat, promiţîndu-mi primul rol de copil ce se va ivi într-o piesă. Aveam 12 ani. Şi, într-adevăr, repertoriul cuprindea destule texte cu fetiţe obraznice şi copii orfani. Într-o zi, în mahalaua mea a apărut o doamnă care căuta copilul-actor. Astfel am fost depistată, astfel mi s-a hotărît destinul”, povestea în Revista Teatrul din 1972.

S-a căsătorit cu fostul antrenor de fotbal, Emerich Jenei

În volumul „Vasilica Tastaman. Femeia fatală a României – Volumul X', Boerescu Dan-Silviu o prezintă astfel pe actriță: „Femeia care a despărțit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică și a altor vedete, dar și soția celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Jenei, a fost o actriță talentată și cu mult sex appeal, care a răvășit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80.

Partenera lui Dem Rădulescu din „Astă seară dansăm în familie' a fost o blondă fatală cu un râs spumos și o voce absolut inconfundabilă. În 1981 s-a stabilit în Suedia, revenind în țară abia 20 de ani mai târziu, pentru a-și aștepta sfârșitul acasă, fiind răpusă de o boală neiertătoare”.

”M-am întâlnit cu ea, cu familia și mi-a povestit multe lucruri interesante. Mi-a spus că regretă că a plecat, că n-a rămas aici. A avut o bucurie fantastică atunci când s-a reîntors în țară”, și-a amintit Emerich Ienei, bărbatul care a fost căsătorit cu Vasilica timp de 10 ani.

Citește și: EXCLUSIV Ceaușescu a câștigat o avere după ce Steaua a luat Cupa Campionilor. Cât a primit Duckadam

Vasilica Tastaman a fost măritată de două ori, cu antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), apoi cu Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soțul Andei Călugăreanu.

Citește și: Dan Tufaru moare, la 58 de ani, cu puțin înaintea marii sale iubiri Vasilica Tastaman. „E un semn”

Cine a fost Ienei?

Emeric Ienei s-a născut pe 22 martie 1937, în comuna Hăşmaş, fiind unul dintre numele importante din istoria echipei noastre.

A jucat la Steaua între anii 1957 și 1969, în 254 meciuri, perioadă în care a cucerit trei titluri de campion național şi patru Cupe ale României.

Din postura de antrenor la Steaua, cea mai notabilă performanţă a sa se leagă de câştigarea Cupei Campionilor Europeni, în 1986.

A fost și selecţionerul României (1986-1990 şi 2000), calificând naţionala țării noastre la Campionatul Mondial din 1990 şi pregătind-o la Campionatul European din 2000.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te