Recunoașteți personajul? Au fost căsătoriți. El o părăsește pentru o colegă. Ea moare la 46 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.08.2023 - 22:25
Recunoașteți personajul? Au fost căsătoriți. El o părăsește pentru o colegă. Ea moare la 46 de ani - Foto: Arhivă/Imagine cu caracter ilustrativ

Anda Călugăreanu și Dan Tufaru au fost un cuplu excelent atât pe scenă cât și în viața reală. Numai că, cei doi ajung să divorțeze după ce Dan se îndrăgostește fulgerător de o femeie cu 11 ani mai mare. A fost dureros, însă Anda ajunge să-și întâlnească iubirea adevărată.

SHARE

Anda Călugăreanu l-a iubit foarte mult pe Dan Tufaru, cei doi fiind un cuplu și pe plan profesional. Au fost căsătoriți o vreme.

Împreună cu Anda Călugăreanu și Florian Pittiș, au constituit un trio de mare succes la TVR în regia lui Alexandru Bocăneț. În timpul căsătoriei cu Anda, Tufaru se îndrăgostește fulgerător de Vasilica Tastaman, care era cu 11 ani mai în vârstă decât el. 

Se îndrăgostește de o altă femeie, iar Dan și Anda divorțează

„Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica Tastaman. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu…”, a spus Vladimir Găitan.

„A fost infidel!” acuză fiica Andei Călugăreanu. Actorul și-a părăsit familia pentru Vasilica Tastaman. „Eu aveam doar un an și jumătate când s-au despărțit părinții mei, dar mi s-a povestit că tatăl meu nu a fost ușă de biserică nici în timpul căsniciei lor... Dar nu a lăsat-o până nu a cunoscut-o pe Vasilica Tastaman, care parcă i-a luat mințile. 

Dan Tufaru s-a căsătorit cu Vasilica Tastaman care, la rândul ei, se despărțise de Emeric Ienei. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul în care actrița l-ar fi înșelat. Vasilica ar fi fost marea dragoste a lui Dan, iar faptul că cei doi au murit la scurtă vreme unul după celălalt a fost interpretat ca un semn. 

Citește și: Profesoara lui „Pistruiatul” pleacă din țară după premieră. Renunță la actorie și nu revede filmul

Dan Tufaru a murit pe 28 noiembrie 2002, la vârsta de 58 de ani, în urma unei crunte suferințe. Vasilica Tastaman a încetat din viață câteva luni mai târziu, pe 30 martie 2003, la 69 de ani.

Fiica pe care a avut-o cu Anda îi face un portret puțin măgulitor: „Am înțeles că a iubit-o nebunește. La un moment dat, s-a dus acasă la mama și i-a spus, sec, «fă-mi bagajele că plec». Iar ea, o doamnă, s-a conformat”, declara fiica lui Dan Tufaru și a Andei Călugăreanu, Ioana Tufaru, pentru wowbiz.ro.

Divorțul de Tufaru o marchează, însă își găsește sufletul pereche

Anda Călugăreanu a făcut parte din spectacolele lui Alexandru Bocăneț, alături de Toma Caragiu sau Florin Pittiș. În plan personal, despărțirea de Dan Tufaru o va marca pentru totdeauna.

Deși divorțează în 1983, după ce Dan Tufaru se îndrăgostește nebunește de Vasilica Tastaman, Anda merge mai departe și își întâlnește sufletul pereche. Cei doi se căsătoresc în 1986. Însă nu se bucură prea mult unul de celălalt, actrița fiind răpusă de o boală grea. 

„În 1992 a plecat în Israel, într-un turneu cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Au stat acolo timp de zece zile. Când s-a întors, m-am dus s-o iau de la aeroport”, povestește Alexandru Medeleanu, al doilea ei soț. „Mi-a zis doar atât: «-Tati, nu mă simt deloc bine…». Am ajuns acasă şi tot rău îi era...

Medicul m-a chemat doar pe mine a doua zi. Mi-a zis că are o pată pe plămân de mărimea unei monezi de 5 lei... Abia în Grecia, unde am ajuns într-un final, când ea începuse să aibă dureri tot mai mari, mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are.

La un moment dat, cedând nervos de pe urma suferințelor îngrozitoare pe care era silită să le îndure, a încercat să se sinucidă. Şi-a vârât o batistă în gură, sperând că va reuși să se sufoce. Am reuşit s-o salvăm....

Citește și: A jucat cu Pintea și Iuliu Moldovan. La 35 de ani a plecat în munți alegând „smerenia și iertarea”

La 14 august 1992, medicul ei ne-a recomandat să mai facem o radiografie la plămân. Am făcut-o şi ne-a dat verdictul: «-Dacă mai rezistăm patru zile, gata, am scăpat!». A doua zi, la ora 5 dimineaţa, Anda a murit”, rememorează al doilea soț. 

Anda pierdea bătălia cu boala pe 15 august 1992.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te