Recunoști personajul? A fost ales din 300 de copii pentru un rol mare. I-a dat replica lui Rebengiuc

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.09.2023 - 19:38
Recunoașteți personajul? A fost ales din 300 de copii pentru un rol important într-un film de succes - Foto: Fanatik / imagine cu caracter ilustrativ

La 11 ani a fost ales din 300 de copii pentru a da viață unui personaj important al unei pelicule românești foarte iubite. A avut mare succes, însă a refuzat să mă aibă de a face cu lumea cinematografiei. Iată ce face acum actorul care l-a interpretat pe Niculae din „Moromeții”.

SHARE

A primit șansa vieții sale la doar 11 ani, a interpretat cu succes rolul lui Niculae din pelicula „Moromeții”, însă s-a retras imediat din lumina reflectoarelor. Iată ce face acum actorul Marius Badea.

Ce s-a întâmplat cu actorul care l-a interpretat pe Niculae Moromete

Actorul Marius Badea avea numai 11 ani când a primit șansa vieții sale de a interpreta rolul lui Niculae Moromete în filmul ”Moromeții”. Dar după succesul înregistrat cu pelicula regizată de Stere Gulea, acesta nu a mai apărut în nicio producție. Ce face acum și de ce a refuzat roluri importante care i s-au mai propus.

Citește și: Marin Moraru a iubit o singură femeie 50 de ani. A cerut-o de soție când era elevă

Ecranizările romanului în două volume scris de Marin Preda, lansate în 1987 și 2018, urmăresc povestea lui Ilie Moromete, țăran din Siliștea Gumești, și a familiei sale, la jumătatea anilor ‘30 (primul film) și după Al Doilea Război Mondial (al doilea film).

Actorul Marius Badea l-a interpretat pe Niculae Moromete, acesta fiind rolul vieii sale. Avea 11 ani când a fost selectat din 300 de copii pentru a da viață mezinului familiei Moromete, rol care avea să rămână singurul din cariera sa, refuzând de-a lungul timpului roluri importante.

„Pe mine, Moromeţii m-a îmbogăţit! Orice experienţă te îmbogăţeşte, or Moromeţii nu a fost o experienţă mică, dimpotrivă! A fost ceva total inedit pentru mine. A fost posibilitatea de a cunoaşte nişte oameni deosebiţi de la care am avut ce să învăţ; una peste alta m-a îmbogăţit din toate punctele de vedere.

Eram recunoscut după apariţia filmului şi practic mulţi din oraş şi din judeţ mă cunosc şi acum datorită filmului. Practic, a rămas ca un timbru. Am prieteni care şi acum îmi spun Moromete”, a declarat Marius Badea într-un interviu.

Marius Badea a mai povestit cum și-a împărțit timpul între filmări, șah și școală, dar a obținut rezultate excelente pe toate planurile. A luat nota maximă la admiterea în liceu.

”La matematică, doar patru candidați au obținut nota 10 în tot județul. Unul dintre ei am fost eu”, a mărturisit acesta. De asemenea, a dezvăluit de ce nu a mai acceptat să mai joace în filme.

„Pe parcursul claselor a șaptea și a opta, mi-am împărțit timpul între prezența la școală, ca elev, șah și filmări. După succesul cu Moromeții, am refuzat roluri importante, deoarece actoria nu a reprezentat visul meu”, a mărturist Niculae din ”Moromeții”.

Citește și: Actorul care și-a pierdut mama, soția și fratele în câțiva ani. Inima i s-a oprit de trei ori

Marius Badea a ales altă cale în viață și a terminat cursurile facultății de Relații Internaționale la ASE. În prezent, are doi copii și este însurat. O perioadă a ocupat funcția de consilier județean, însă s-a retras și din politică.

„Moromete nu ştiu dacă este cel mai bun film al meu, dar este cel mai popular, şi asta mă bucură. Foarte multă lume a văzut filmul. Oamenilor le place filmul, se recunosc în personajele din acest film. Cartea lui Preda este genială şi noi am stat la filmare tot timpul cu cartea în mână”, a adăugat acesta.

Marius Badea a jucat în primul film Moromeții, realizat în 1987, alături de Victor Rebengiuc, cel care l-a jucat pe Ilie Moromete.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te