Recomandări din partea CFR pentru pasageri pe timpul caniculei. Trebuie să aibă apă la ei

DE Alexandra Lupascu | 19.06.2024 - 17:24
Recomandări din partea CFR pentru pasageri pe timpul caniculei. Trebuie să aibă apă la ei Foto: FAcebook/ CFR Calatori
Recomandări din partea CFR pentru pasageri pe timpul caniculei. Trebuie să aibă apă la ei Foto: FAcebook/ CFR Calatori

CFR Călători recomandă pasagerilor care călătoresc cu trenul în condiţii de caniculă, în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale: să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă.

SHARE

Informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, oferte sau tarife pot fi găsite pe pagina de internet a CFR Călători, la secţiunea Mers Tren Trafic Intere, fie prin apelarea numărului de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secţiunea informaţii telefonice sau să se adreseze personalului companiei aflat în staţii.

Instalaţiile de climatizare din trenurile aflate în circulaţie în această perioadă cu temperaturi caniculare sunt verificate suplimentar din punct de vedere tehnic şi funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs, a transmis CFR Călători.

„În contextul avertizărilor de caniculă şi disconfort termic accentuat, emise pentru această perioadă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, CFR Călători face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare.

Recomandări din partea CFR pentru pasageri pe timpul caniculei. Trebuie să aibă apă la ei

Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic - funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

Pentru menţinerea în funcţiune a instalaţiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanţă a instalaţiilor de climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren precum şi însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă sau alte fenomene meteo extreme specifice verii.

Însă, în zilele cu temperaturi exterioare caniculare (de multe ori chiar şi de peste 50 - 55 de grade Celsius la soare) care se înregistrează la nivelul şinei şi cutiei materialului rulant, dar şi din cauza deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare riscă să nu mai poată asigura răcirea şi să funcţioneze în regim de ventilaţie”, se arată în comunicat.

Citește și: VIDEO Reabilitarea liniei CFR Brașov–Sighișoara: 1.000.000.000 € ca să faci cu 50 minute mai puțin

Potrivit companiei, în condiţiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport şi în vederea adaptării capacităţii de transport la numărul de locuri solicitat, se recomandă pasagerilor să îşi planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

Citește și: VIDEO Trenul „zboară” cu 20 km/h între Timișoara și Cenad. Linia va fi reabilitată după 120 de ani

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie de 30 zile, prin intermediul următoarelor canale de vânzare: online, de pe cfrcalatori.ro; din aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery); de la automatele de vânzare bilete din gări; de la casele de bilete din gări, agenţii de voiaj CFR Călători şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te