Razie de noapte a polițiștilor de la Rutieră în București: 17 permise reținute, 36.000 de lei amenzi

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.08.2022 - 10:38
Razie de noapte a polițiștilor de la Rutieră în București: 17 permise reținute, 36.000 de lei amenzi. / Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au dat amenzi de aproape 36.000 de lei şi au reţinut 17 permise de conducere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa alcoolului, în urma controalelor făcute în Capitală în noaptea de sâmbătă spre duminică.

SHARE

”În noaptea de 06/07 august a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.900 de lei şi au constatat 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, anunţă Poliţia Capitalei, potrivit News.ro.

Citește și: Autoritatea auto din California investighează Tesla. A promovat în mod fals funcţiile „Autopilot”

De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere: 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 3 pentru infracţiunile la regimul rutier; 4 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice; 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 1 pentru depăşirea vitezei cu peste 50km/h. 
 
Totodată, au fost reţinute 19 certificate de înmatriculare, majoritatea pentru deficienţele tehnice constatate.
 
Printre cazurile întâlnite de poliţişti se află cel al unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și: „Bomba” cu țuică: Băcăuan de 67 de ani, dus cu elicopterul la spital după ce i-a explodat alambicul

Persoana în cauză a fost  condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice şi a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 şi a fost implicat într-un eveniment rutier, soldat exclusiv cu pagube materiale. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat în vârstă de 47 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din Sectorul 3 sub influenţa alcoolului. În urma testării, aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.