Radarele speciale monitorizează circulaţia de pe arterele cu cele mai multe accidente rutiere din ţară: Autostrada Bucureşti-Piteşti, Autostrada Soarelui şi Drumul European 85 porţiunea din judeţul Vrancea.
Camerele înregistrează traficul și în cazul în care surprind masini care depășesc viteza, polițiștii care analizează imaginile transmit notificări proprietarilor autoturismelor. O data identificat șoferul, acesta primește amenda pentru abaterea de la regimul de viteza.
Radare speciale pentru șoferii vitezomani. Cum vor primi amenzile din 2025
Amenzile vor fi trimise pe adresa şoferilor care încalcă legea, iar sistemul va fi extins în toată ţara.
Citește și Bilanț 2024 sector auto european, an de cumpănă. Pierderi, concedieri masive, concurență din China
"A fost operaționalizat sistemul de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România, cu privire la posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, obținute cu mijloace tehnice din dotarea Poliției Române și colectate automat prin sistemul e-SIGUR", a declarat Bogdan Oproiu, comisar-șef de poliție Direcţia Rutieră.
În primele 11 luni ale anului trecut, poliţiştii au dat peste 662.000 de sancţiuni şi au reţinut 77.000 de permise de conducere pentru depăşirea vitezei legale. Peste 1.300 de oameni au murit în accidente rutiere anul trecut şi încă 3.000 au fost grav răniţi.