Promis de Udrea în 2011, de Dragnea pentru 2016, cazinoul Constanța se reabilitează de coronavirus

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.04.2020 - 16:39
constantadeazi.ro

În plină epidemie de coronavirus, primarul Constanței anunță începerea lucrărilor de reabilitare a cazinoului din oraș. Din bani publici.

SHARE

„Am semnat autorizația pentru lucrările de consolidare și restaurare ale celui mai drag simbol al orașului nostru, Cazinoul. Acum, când întreaga omenire se confruntă cu una dintre cele mai mari crize din istorie, este important să ne regăsim adevăratele repere și să privim cu #încredere spre viitor. Mulțumesc Companiei Naționale de Investiții, Ministerului Dezvoltării, echipei de profesioniști care a realizat și avizat proiectul, precum și colegilor mei”, a scris, astăzi, pe Facebook primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău.

O istorie de promisiuni

Lucrările se fac din bani publici prin Compania Națională de Investiții, cunoscută pentru că a umplut țara de stadioane precum cel de la Turnu Măgurele sau Târgu Jiu unde joacă echipe de liga a doua.

Acest anunț trebuie luat cu rezerve, dat fiind că reabilitarea cazinoului din Constanța a mai fost promisă în ultimul deceniu fără vreun rezultat. Pe de altă parte, există șanse ca o criză de coronavirus de lungă durată să stopeze finanțarea și toate lucrările.

În 2011,  Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă, a anunţat că doreşte să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a şi întâmplat. Monumentul avea să revină după numai un an la municipalitate deoarece lucrările pentru reabilitarea acestuia nu începuseră.

În luna septembrie 2012, Mazăre a spus că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul.

În martie 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a anunţat că a fost aprobată finanţarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrările urmând să fie realizate cu fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 10 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Se face până la alegeri

În 2014, aflat la Constanța, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea declara: "Este istoria lui zbuciumată de la 1910 până după cel de-al doilea Război Mondial. Să fiţi sănătoşi amândoi şi, peste doi ani, să-l inaugurăm. Să dea Dumnezeu! Să ne bucurăm de el."

Astfel, Liviu Dragnea i-a promis primarului Radu Mazăre, de faţă cu jurnaliştii, că lucrările de reabilitare şi moderizare a Cazinoului vor începe în primăvara viitoare şi vor fi gata până la alegerile parlamentare din 2016. Astfel, primarul speră să crească perioada în care turiştii vor sta la malul mării, potrivit Digi24.

Ce spune Compania Națională de Invesții

Proiect: Consolidere și restaurare Casino Constanța

A fost finalizata procedura de achizitie si a fost semnat contractul 531/20.12.2019 in valoare de 56,62 milioane lei cu TVA. Asocierea declarata castigatoare este AEDIFICIA CARPATI S.A. & REMON PROIECT S.R.L. & PROFESIONALCONSTRUCT PROIECTARE S.R.L & TEHNOINSTAL S.R.L.  vor realiza mai multe categorii de lucrari, printre care inlocuirea invelitorii acoperişului, refacerea şi repararea pereţiilor exteriori şi interiori pastrand specificul arhitectural şi decorativ al cladirii, restaurarea componentelor artistice şi ale celor arhitecturale, restaurarea şi inlocuirea tamplariei deteriorate, consolidarea şi lucrari de reparaţii structurale ale cladirii, inlocuirea completa a instalatiilor termice, electrice şi de ventilaţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te