Procurorul general răspunde la plângerea familei care a adoptat-o pe Sorina: „Sunt foarte speriat”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.07.2019 - 18:30
Bogdan Licu. Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a ironizat plângerea penală a familiei Săcărin, cei care au adoptat-o pe Sorina, din Baia de Aramă.

SHARE

„Da, sunt foarte speriat. Dacă nu mai și glumim în această viață nebună, nu putem să mergem la departe. Eu am încredere în fiecare procuror și judecător din această țară”, a declarat Bogdan Licu, citat de știripesurse.ro. 

Procurorul general interimar a mai susținut și că așteaptă deciziile judecătorești și că, dacă „dacă fetița nu va fi în regulă, am în vedere și alte demersuri pentru rezolvarea acestei situații”. 

Familia Săcărin, care a adoptat-o pe Sorina în luna aprilie, dar a luat copilul la sfârșitul lunii iunie, a depus o plângere penală împotriva procurorului general interimar și împotriva procuroarei de la Secția Specială, care se ocupă de dosarul procuroarei care a luat-o pe Sorina de la fosta asistentă maternală care o avusese în grijă. Familia a reclamat:  lipsire de libertate, abuz în serviciu, compromiterea intereselor justiției, trafic de influență, comunicare de informații false și favorizarea făptuitorilor.

Anterior, procurorul general interimar a depus două sesizări în instanță, prin care a cerut ca Sorina să nu aibă voie să părăsească România înainte de finalizarea cercetării, dar și revocarea adopției. Săptămâna trecută, procuroarea SIIJ Mihaiela Iorga Moraru a dispus reținerea pașaportului Sorinei. 

Citește și: Familia adoptivă a Sorinei: „România a picat testul independenței justiției”. Cum evoluează cazul 

Amintim că Sorina, o fetiță de opt ani crescută în plasament, la o asistentă maternală profesionistă, a fost adoptată de o familie de români din America, în luna aprilie. Timp de două luni, ex-asistenta maternală, căreia i-a fost întrerupt contractul de muncă, a refuzat să predea copilul familiei adoptive, susținând că ea însăși a încercat să o adopte, însă a fost mințită de Protecția Copilului Mehedinți, care i-ar fi spus că fetița nu este adoptabilă. Totuși, asistenta maternală a redactat două declarații în care a refuzat adopția. Cazul a făcut vâlvă în societate, după ce pe Facebook a apărut, vinerea trecută, o înregistrare în care fetița este scoasă din casă cu forța, de o procuroare, în baza plângerii familiei adoptive, care a reclamat că Sorina era ținută la Baia de Aramă cu forța. Familia asistentei maternale i-ar fi spus micuței că părinții adoptivi vor să o taie și să îi ia organele, potrivit oamenilor legii. 

Cazul a fost folosit ca pretext pentru atacarea justiției de către Coaliția PSD-ALDE. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -