Eroare la vaccinare: oamenii înscriși de la început pe liste n-au primit nici acum SMS-uri

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.03.2021 - 01:21
Eroare la vaccinare: oamenii înscriși de la început pe liste n-au primit nici acum SMS-uri. Sursa: CNCAV

Multe persoane reclamă la Comitetul de vaccinare că, deși s-au programat pentru imunizare imediat ce au început înscrierile pentru etapa a III-a, nu au fost chemați nici până acum la imunizare. 

SHARE

Totuși, persoane înscrise recent au reușit deja să se vaccineze.

Pe RoVaccinare, contul de Facebook al Comitetului Național privind Coordonarea Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), multe persoane le semnalează autorităților că nu au fost chemate să se imunizeze, deși s-au înscris pe liste imediat ce acestea s-au deschis pentru etapa a III-a, iar cunoscuți care s-au înscris recent au fost deja chemați să facă vaccinul anti-COVID. 

Unii se întreabă dacă platforma nu are vreo problemă tehnică. 

Newsweek România a cerut răspunsuri și de la Comitetul de vaccinare și de la STS, care a construit platforma de vaccinare și le va publica atunci când le va primi. CNCAV ne-a redirecționat către STS. 

Citește și: Soțul Corneliei Catanga, decedată de COVID: Nu există pandemie. Lazarus: Testele au fost negative 

De ce persoane adăugate pe listă la sfârșitul lui martie au primit SMS pentru programare, însă la același centru persoanele care se află înscrise de la deschiderea listei nu au primit nici o informare? 

La sesiunea de întrebări și răspunsuri organizată de CNCAV pe Facebook, luni după-amiază, mulți oameni le-au scris autorităților: 

- „Am sunat si eu la suport sa aflu daca exista vreun criteriu sau cum sunt sunati unii de pe listele de asteptare si altii nu. Oameni care s-au pus pe liste de mult nu primesc niciun raspuns, iar altii care s-au pus ieri sunt sunati a doua zi, acelasi centru, aceeasi categorie...unii chiar in aceeasi casa. Am intrebat de oamenii din categoria 2 sau vulnerabili si mi s-a raspuns "nu mai exista, doamna, nicio categorie. Sunt erorile astea de 3 saptamani si nu are cine sa le schimbe. Nu sunteti singura care suna si ziceti de erorile astea" . Am intrebat daca pot sesiza undeva sa se tina cont de listele de asteptare si mi s-a raspuns "nu, doamna. Nu aveti unde." Deci vaccinarea e o loterie. Sistemul nu e cum il promovati si cum va laudati peste tot...e loterie. Puteti explica care sunt criteriile?”

-  „RO Vaccinare, ieri aflu concret cum persoane din categoria 3 din listele de așteptare sunt vaccinate deja înaintea celor din categoria 2- domenii esențiale. Bun, înțeleg ca ați cedat bullyingului & populismului de pe aici din care rezulta ca activitățile esențiale sunt deservite numai de oameni cu salarii mari și care nu plătesc nimic statului... Treaba Dvs, aceasta arată cât de ‘coerenta’ este campania de vaccinare. Întrebarea este, de ce nu preluati doritorii, măcar, in ordinea de înscriere in listele de așteptare?”

Citește și: EXCLUSIV Ce a căutat Rădoi de la Metrorex lângă Simion și Șoșoacă: Sunt patriot

 - „Unde pot afla daca sunt inscris pe lista de asteptare? Colegi inscrisi la o saptamana dupa mine au primit sms pt programare, cum este posibil? Unde este transparenta? Ce liste de asteptare sunt acestea ... fara un numar de ordine, call center nu are acces la aceste liste ... este frustrant!!!”

- „De ce persoane adaugate pe o lista de asteptare la sf lunii martie au primit sms pt programare (imediat, sau in 1-2 zile), insa la acelasi centru pers care se afla pe lista de asteptare inca de la startul listei nu au primit nicio informare? Vorbesc de pers care fac parte din aceeasi categorie (3), aceeasi varsta.”

- „Cum se realizeaza programarile persoanelor aflate pe listele de asteptare? Cum este posibil ca o persoana inscrisa pe lista de asteptare in data de 15 martie la centrul Clubul Seniorilor din sectorul 6 Bucuresti sa nu fie inca programata in timp ce o persoana care s-a inscris pe lista de asteptare in data de 25 martie la centrul Romexpo 9 a fost notificata si programata in 24h de la inscriere?”

Citește și: Iohannis: Protestele sunt firești în democrație. Intolerabile sunt violența, extremismul, xenofobia 

- „Care este logica programărilor? Situația este următoarea: persoană din categoria 3b înscrisă la centrul Romexpo 6 pe lista de așteptare pe 23.03 încă nu a fost contactată pentru programare. Alte persoane înscrise la același centru pe 24, respectiv 25.03, tot categoria 3b, deja au fost contactate și s-au programat. Este vreo problemă de sistem? Ce este de făcut în acest caz?”

Șeful CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, pentru Libertatea, că „Dacă se întâmplă asta înseamnă că undeva e o eroare, nu ar trebui să se întâmple asta. Cu siguranță, din punctul de vedere al modalității în care platforma este construită, n-ar trebui să existe așa ceva. Dacă totuși se întâmplă asta înseamnă că undeva este o eroare în generarea SMS-urilor sau a e-mail-urilor”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te