Cele 35 de lucrări se adaugă celor 58 de lucrări științifice din 2011-2016 suspecte de plagiat în urma verificărilor din 2018, despre care jurnalista Emilia Șercan a relatat acum două săptămâni.
Verificarea a fost făcută în a doua parte a anului 2016, în urma unui control demarat la cererea fostului rector Daniel Torje, 51 de lucrări fiind trecute atunci prin softul antiplagiat.
Scandalul tezelor plagiate sau dispărute de la Academia de Poliție - certificat prin cercetările făcute de Corpul de Control în lunile aprilie și mai 2019 - putea fi stopat încă din 2017, când informațiile despre rezultatele acelui control au fost aduse la cunoștința conducerii ministerului, susțin multiple surse.
Atunci, un biblioraft conținând sute de pagini cu documente care indicau neregulile constatate la Academia de Poliție a poposit pe masa lui Călin-Lucian Roșan, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și șeful direct al instituției de învățământ.
Surse din Ministerul de Interne susțin că și Carmen Dan a fost informată despre rezultatele respectivului control, însă la acel moment nu a fost interesată să ia vreo măsură.
Printre lucrările științifice analizate atunci se numără și cea a actualului decan al Facultății de Științe Juridice și Administrative, Ionuț Andrei Barbu, împuternicit pe funcție în data de 8 iulie 2019 de actualul rector, Veronica Stoica, lucrarea acestuia având un procent 88% de similitudini cu surse din mediul online, tot atât de mare fiind și probabilitatea ca teza acestuia să fie plagiată.
Întreaga anchetă este disponibilă pe site-ul Pressone.ro