Președintele Transelectrica, acuzat că a absolvit Politehnica doar în CV

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 18.09.2019 - 17:39
Marius Dănuț Carașol, Președintele Transelectrica/Foto: G4media

Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, și-ar fi falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București, deși unitatea de învățământ a declarat că acesta nu și-a finalizat studiile, potrivit Edupedu.

SHARE

Marius Dănuț Carașol, președintele Directoratului Transelectrica.ro, scrie atât în CV-ul oficial, cât și în biografia publicate pe site-ul gigantului energetic pe care îl conduce că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”.

Diploma acestuia de absolvire a UPB ar fi una falsă, iar Edupedu.ro a solicitat oficial Universității Politehnica din București să comunice dacă Marius Dănuț Carașol a absolvit cursurile universității.

Universitatea Politehnica din București a răspuns că “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Contactat ulterior de jurnalișii Edupedu și întrebat dacă a absolvit Universitatea Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul său, Marius Dănuț Carașol a răspuns: “Eu sunt într-o ședință la Sibiu, luați legătura cu colegii mei”.

Au urmat insistențe, jurnalistului susținând că răspunsul durează câteva secunde, dar Carașol a declarat doar că “Nu pot să vorbesc. Vă mulțumesc!”, și a închis telefonul.

 

Transelectrica: I-am cerut directorului toate documentele școlare

Directoratului CNTEE Transelectrica SA, a anunțat că, în vederea clarificării chestiunii CV-ului lui Marius Dănuț Carașol, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat  toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora.

„În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dînuț CARAȘOL se vor exprima, vor fi dispuse mãsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare. Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate aceastã problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București”, se arată într-un comunicat al companiei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.