Președintele Africii de Sud cere accelerarea vaccinării pe fondul creșterii infectărilor cu Omicron

DE Daniel Toșa | 06.12.2021 - 13:33
Președintele Africii de Sud cere accelerarea vaccinării pe fondul creșterii infectărilor cu Omicron/FOTO: Unsplash

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a îndemnat luni populaţia Africii de Sud să se vaccineze cât mai repede pe fondul numărului record de contaminări cu COVID-19 cauzat de noua variantă Omicron, detectată pentru prima dată la sfârşitul lui noiembrie în această ţară.

SHARE

„Ne confruntăm cu o rată de contaminare fără precedent de la începutul pandemiei", a afirmat preşedintele Ramaphosa într-o scrisoare de informare săptămânală.

„Îi îndemn pe toţi sud-africanii să se vaccineze şi să nu mai aştepte", a adăugat şeful statului, subliniind că noua variantă este principalul vector al acestui nou val de contaminări.

Africa de Sud a depăşit săptămâna trecută 3 milioane de contaminări, înregistrând 89.944 de decese până pe 3 decembrie, confirmând poziţia sa de cea mai afectată de COVID-19 ţară din Africa.

Citește și: Liviu Dragnea ar fi părăsit-o din gelozie pe Irina și i-a dat și block. Irina Tănase: Contactați-l

Într-o săptămână, a subliniat Ramaphosa, numărul de contaminări zilnice a crescut de cinci ori, iar rata de pozitivare a ajuns deja la 25%, comparativ cu numai 2% în urmă cu două săptămâni.

Până acum, circa 14,8 milioane de sud-africani au fost vaccinaţi cu schemă completă, adică 25% din populaţie, în timp ce autorităţile au fixat un obiectiv de 70% de vaccinaţi înainte de sfârşitul anului.

Începând cu sfârşitul săptămânii, centre de vaccinare se vor deschide peste tot - în staţii de autobuz, în centre comerciale, în biserici, în aeroporturi, în centre sportive - în încercarea de a ajunge la cât mai mulţi candidaţi la vaccinare.

Citește și: Dr. Marinescu avertizează: Omicron se extinde. În 2022 vom trece la etapa de convieţuire cu virusul

În pofida creşterii exponenţiale a cazurilor de contaminări, numărul de decese rămâne foarte limitat: de exemplu duminică s-a înregistrat un singur deces la 11.125 de contaminări.

Majoritatea acestor noi infectări se înregistrează în provincia Guateng, cea mai dens populată şi unde se află capitala Pretoria şi cel mai mare oraş al ţării, Johannesburg.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.