Prefectul Capitalei: Noile criterii pentru instituirea carantinei nu schimbă situaţia în Bucureşti

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.04.2021 - 09:04
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că noul ordin al Ministerului Sănătății privind criteriile pentru instituirea carantinei publicat în Monitorul Oficial nu schimbă situația în București. / Foto: promotor.ro

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că noul ordin al Ministerului Sănătății privind criteriile pentru instituirea carantinei publicat în Monitorul Oficial nu schimbă situația în București. Capitala nu întrunește, deocamdată, toate criteriile pentru a intra în carantină.

SHARE

"Nu am programat o şedinţă. Ordinul respectiv nu schimbă situaţia. Avem aprobate măsuri pe care le vom aplica în continuare, conform ultimei hotărâri. Dacă DSP/INSP vor face alte propuneri, le vom discuta. Însă acum trendul ratei de infectare este în scădere, aşadar măsurile aplicate funcţionează", a spus Alin Stoica, într-o declaraţie transmisă presei.

Carantina zonală, instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte

Marţi, în Monitorul Oficial, a fost publicat ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte. Aceste puncte se acordă în funcţie de o serie de indicatori precum: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidenţă cumulată în 14 zile, trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în judeţ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ.

Citește și:

Andreea Moldovan bagă Bucureștiul în carantină. Secretarul de stat MS a schimbat algoritmul

Grecia deschide graniţele pentru turişti din 16 aprilie. De ce documente e nevoie

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.