Grecia deschide graniţele pentru turişti din 16 aprilie. De ce documente e nevoie

DE Alexandru Pop | 12.04.2021 - 15:42
Grecia deschide graniţele pentru turişti din 16 aprilie/FOTO: news.ro

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a precizat că, pentru turiştii români, la intrarea în Grecia, va fi cerut doar un document de călătorie, un test PCR negativ s sau certificat de vaccinare. Grecia deschide graniţele pentru turişti din 16 aprilie.

SHARE

„Pentru turiştii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte uşor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi mi-a comunicat lucrurile acestea De asemenea, un punct esenţial era întoarcerea turiştilor. Aici sunt mai multe cazuri.

Citește și: FOTO Biden junior, petreceri nud cu mai multe femei și droguri. Scandal uriaș

Până acum, dacă ţara nu era pe lista CNSU, se putea intra direct, dacă o ţară - discutăm acum de Grecia - persoanele care se întorc în ţară şi sunt vaccinate (10 zile de la rapel - n.r.) nu intră în carantină, deci intră direct. Iarăşi, dacă persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile nu intră în carantină”, a afirmat Claudiu Năsui luni la Digi 24. 

Grecia deschide granițele pentru turiști

Întrebat cât de vechi pot fi testele PCR, ministrul Năsui a răspuns: „Aici avem deja documentele care se cunosc de către state. Aici aşteptăm în continuare nişte date suplimentare din partea autorităţilor elene să ne spună mai multe detalii şi vom reveni şi noi atunci când le avem (întrebat cât de vechi trebuie să fie testul PCR – n.r.). Deocamdată am înţeles principiul de la doamna ambasador şi îl spunem şi noi mai departe. Atenţie mare, pentru întoarcerea în România acceptăm şi testul de anticorpi care poate fi fie un test de anticorpi, fie un certificat medical care confirmă că persoana a fost bolnavă de COVID în ultimele 90 de zile”.

Citește și: Rusia și SUA trimit nave de război în Mare Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

„În cazul României, la întoarcerea în România fie testul de anticorpi dar şi certificatul medical că a fost bolnav în ultimele 90 de zile, dar evident nu mai mult de 14 zile, adică nu am fost bolnav ieri şi încă sunt bolnav, pentru că atunci nu pot călători. Dacă am fost în ultimele 90 de zile şi a trecut perioada de 14 zile, atunci turiştii vor fi primiţi fără carantină înapoi”, a completat Năsui.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.