Predoiu după exploziile de la stația GPL: „S-au respectat toate procedurile. S-a evitat un dezastru”

DE Octavia Constantinescu | 27.08.2023 - 11:24
Situația exploziei de la stația GPL din Crevedia. Predoiu: „S-au respectat toate procedurile.” - Foto: Mediafax / imagine cu caracter ilustrativ

Cel puțin o persoană a murit și alte 57 au fost grav rănite în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. 39 de pompieri se numără printre victimele rănite. 10 oameni sunt în stare gravă.

SHARE

Trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 800 de metri. A fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul răniților în străinătate, iar primii pacienți au fost deja transferați în Belgia și Italia.

Parchetul General a preluat ancheta, iar Raed Arafat a declarat că celula de criză va continua să funcționeze cât va fi nevoie. Din primele cercetări, a reieșit că firma nu mai avea autorizație din 2020.

Citește și: Marcel Ciolacu îi dă mână liberă lui Cătălin Predoiu să facă curăţenie în Poliţia Română

Are loc o ședință a celulei de criză

O ședință a celulei de criză are loc la Ministerul de Interne.

Cătălin Predoiu: "La fața locului s-a acționat conform tuturor procedurilor în vigoare, faptul că s-a intervenit așa rapid și s-a creat perimetru a făcut să fi evitate pierderi de vieți omenești.

Procedurile s-au aplicat conform legii. Din toate datele de până acum toate procedurile au fost respectate. S-a evitat un dezastru uriaș datorită salvatorilor. Merită aprecierea noastră. Doctorii mi-au spus că au ce le trebuie, dar e situația cu cei care trebuie transferați în străinătate pentru care vor decide medicii."

Nu a făcut declarații despre firma din Crevedia: "Se fac verificări de către poliție și Parchet. S-au declanșat toate procedurile. Procurorul general m-a asigurat că toți procurorii au intrat în acțiune."

Starea răniților după explozie

Toți pacienții răniți după exploziile de la Crevedia, care au ajuns la Spitalul Floreasca, au fost operați. Dintre cei 28 de pacienți, trei sunt intubați și în stare foarte gravă și nu pot fi transferați, în timp ce pentru alți șase răniți se pregătesc actele de transfer în străinătate.

"Sunt 28 de pacienți astăzi în Spitalul Clinic de Urgență București, dintre care 3 intubați. 6 pacienți sunt mari arși, pentru care se solicită transferul în străinătate. Toți sunt pompieri. Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre tragedia din 2 Mai: „Nu-mi reproșez nimic, dar mă apasă”

Toți pacienții au fost operați, cu toaletarea arsurilor, în cursul nopții. A reînceput programul operator pentru cei care necesită retoaletare astăzi. Cei 2 pompieri intubați au plecat la Bruxelles și au ajuns acolo. Se finalizează documentele de transfer pentru cei 6 pompieri localizați în afară centrului de arși.

Cei 3 civili din explozia inițială sunt cu stare foarte gravă. Nu suportă transportul la acest moment. Restul pacienților sunt stabili", a comunicat Spitalul Floreasca.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te