Povestea Dariei, șefă de promoție 2022 la un Colegiu Militar din România: „Părinții m-au susținut”

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.12.2022 - 18:19
Daria Pascu - Foto: Facebook/Cpt. Mirela Vîță

Povestea impresionantă a Dariei, șefă de promoție a unui Colegiu Militar din România, despre cum a trecut de la un simplu civil la o carieră în domeniul militar.

SHARE

Dacă pentru noul an vă propuneți să fiți mai ambițioși, organizați și să aveți rezultate mai bune, dar nu știți exact de unde să începeți, vă prezentăm rețeta succesului pentru câțiva adolescenți cu rezultate excepționale, fiecare remarcabil în felul propriu, care au ales să devină, în anul 2022, studenți ai Academiei Tehnice Militare, rampa de lansare spre viitoare carieră de ofițeri ingineri.

Citește și: VIDEO Troiene uriașe în Buffalo, în urma „ciclonului bombă”. Oamenii merg cu schiurile prin oraș

Absolventa Daria Pascu a fost șefa promoției 2022 a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

De la liceu civil la liceu militar

Povestea ei este remarcabilă și datorită faptului că s-a alăturat liceului militar în clasa a X-a, reușind să se adapteze rapid și chiar să exceleze.

Citește și: Un milion de oameni au vizitat Târgul de Crăciun ''West Side Christmas Market'' în doar 33 de zile

Pentru ea, tranziția de la un liceu civil la cel militar a fost bruscă și plină de schimbări, după ce a luat decizia curajoasă a transferului: “într-o zi pur și simplu “m-am trezit elev militar” și toți se așteptau să mă ridic la nivelul colegilor mei din toate punctele de vedere. Am observat o diferență semnificativă la nivelul colectivului, probabil datorită faptului că locuiam aproape permanent împreună, prieteniile din liceul militar erau mult mai strânse… colegii erau mai apropiați, mai uniți, se ajutau mult mai mult între ei, iar asta chiar pot spune că m-a impresionat. Bineînțeles sunt de menționat și diferențele de la nivelul învățământului, întrucât la majoritatea materiilor am sesizat în liceul militar o mai mare aprofundare a materiei.”

În 2022, Daria a fost admisă la specializarea Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” București.

Ce o motivează?

“Mereu am fost o persoană ambițioasă și cred că rezultatele au fost ceea ce m-a motivat cu adevărat; au fost o dovada clara a lucrurilor de care sunt capabila, ceea ce m-a determinat mereu să îmi testez limitele și să devin din ce în ce mai bună în ceea ce fac.” Un semn de maturitate neașteptată este înțelegerea și gestionarea eșecului în general.

Citește și: Francezii știu cum poate reveni Halep pe teren în 3 săptămâni. „Se produce o răsturnare de situație”

"Încă de mică, am adoptat părerea mamei mele cu privire la greșeli și natura lor omenească. Nu există persoană care să nu fi greșit niciodată cu nimic. Vorbind din perspectiva unei persoane destul de sensibile, e important pentru moralul nostru să înțelegem că un eșec nu e un capăt de lume; că atâta timp cât ne dorim, ne putem ridica de oriunde cu calm, munca și răbdare. Și în special acceptarea unui eșec e un exercițiu foarte bun pentru gestionarea situațiilor incorecte de care ne lovim în viață și pe care nu suntem în măsură să le schimbăm.

A susținut-o familia

Daria se consideră norocoasă pentru că are o familie care i-a vrut mereu tot binele din lume și a susținut-o, dar care nu i-a cerut niciodată să fie prima. “Atâta timp cât ajungi unde vrei tu și ești mulțumită, noi suntem cei mai fericiți.” Iar faptul că nu a simțit niciodată o presiune din partea lor a contat foarte mult pentru moralul ei.

Citește și: Joacă memorabil cu Albulescu și Caramitru. Fuge în SUA în 1979 și e taximetrist. Renunță la actorie

“Niciodată nu am făcut lucrurile pentru alții; mereu voiam să am rezultate bune pentru mine, pentru a îmi dovedi mie câte pot și pentru a afla ce îmi place."

În ciuda programului aglomerat, încearcă constant să își facă timp și pentru activități care îi plac: citește, face sport (a practicat karate timp de 8 ani), mai urmărește seriale și filme și iese în natură.

Dincolo de rezultatele remarcabile, e o adolescentă obișnuită care folosește rețelele sociale pentru a ține legătura cu cei care nu sunt lângă ea și pentru umplerea timpului liber. “Nu aș ști să aproximez concret timpul, însă e drept că îmi ocupa majoritatea “golurilor” din program.”

Citește și: DOCUMENT Cum se aplică taxa de solidaritate pentru firmele de petrol și gaze. Unde se duc banii

Tinerii ca Daria sunt plini de curiozitate și gata să cucerească lumea! Și au toate premisele să reușească, dacă ținem cont de succesul școlar pe care le-au avut până acum, precizează reprezentanții MApN într-o postare pe Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te