Postul TV News România va fi închis de CNA pentru propaganda anti-Covid și fake news despre război

DE Daniel Toșa | 22.07.2022 - 13:17
Postul TV News România va fi închis de CNA pentru propaganda anti-Covid și fake news despre război/FOTO: Captura youtube/news romania

CNA a decis în 21 iulie să retragă licența de funcționare a postului de televiziune News România după nenumărate sancțiuni cu privire la propagarea informațiilor false despre războiul din Ucraina.

SHARE

După o oră şi jumătate de discuţii şi dezbateri, CNA a decis astăzi, 21 iulie, că postul de televiziune News România nu merită un vot de încredere pentru următorii 9 ani. Au contat amenzile luate de-a lungul timpului pentru că au încălcat normele de informare corectă (modul în care a abordat subiecte precum vaccinarea sau războiul din Ucraina, cu accent pe conspiraţii şi informaţii neverificate).

News România a primit 13 sancţiuni în ultimele şase luni, somaţii şi amenzi grele, din care două în valoare de câte 50.000 de lei, una de 25.000 lei şi alta de 20.000.

Nici măcar un membru CNA nu a votat pentru prelungirea licenţei, aceasta fiind respinsă în unanimitate de toţi cei prezenţi în şedinţă.

Citește și: EXCLUSIV Buhnici, implicat în afaceri de 15.000.000 lei în ultimii 3 ani. Un milion, rulat în IT

News România mai are licenţă doar până pe 30 iulie 2022.

Remus Rădoi, în calitate de director editorial al televiziunii, a fost prezent în sala de şedinţă CNA şi a încercat să aducă argumente în favoarea prelungirii.

„Încercăm să îmbunătăţim grila de programe. Am schimbat doi prezentatori şi un producător. Am luat acest canal în insolvenţă. Încercăm să construim un colectiv care să producă lucruri de o calitate mai ridicată. Să ne perfectăm“, le-a spus el membrilor CNA.

Citește și: VIDEO Ucraina va primi avioane Gripen, Rafale și Eurofighter. S-a zis cu supremația aeriană a Rusiei

Propaganda anti-măsuri de protecție împotriva Covid-19 și propaganda rusofilă și fake news despre războiul din Ucraina a condus la închiderea postului TV. La acest post avea emisiune Codruța Cerva, unde făcea propagandă.

„Cele mai multe sancţiuni au fost pentru informare corectă. Cu privire la chestiunile tehnice înţeleg că au fost dificultăţi când aţi preluat televiziunea, dar cu privire la conţinut, care s-au tot repetat, asta e mult mai greu de înţeles.

Mă refer aici la cele două mari subiecte care ne-au preocupat în 2021 şi 2022 - pandemia de Covid şi războiul din Ucraina. Pe aceste teme au fost cele mai multe plângeri, potrivit paginademedia.ro

Cred că sunteţi una dintre televiziunile cele mai amendate, pe subiecte care sunt extrem de importante, mai ales că în tratarea lor am cerut responsabilitate, echilibru, informare corectă. Toate se reflectă în sănătatea publică şi securitatea naţională.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te