Pericole pentru copii, în locurile de joacă din 6 parcuri din București. ANPC cere închiderea lor

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 01.10.2022 - 10:14
Pericole pentru copii, în locurile de joacă din 6 parcuri din București. / Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus închiderea locurilor de joacă din 6 parcuri bucureştene, pentru o perioadă între 6 şi 12 luni, şi a amendat cu 10.000 de lei ALPAB, instituţia din subordinea Primăriei Capitalei, care le administrează.

SHARE

Potrivit ANPC, parcurile verificate de comisarii bucureşteni în data de 30 septembrie sunt: Tineretului, Carol I, Cişmigiu, Izvor, Circului şi Herăstrău.

"Singura diferenţă între a fi părinte şi a fi funcţionar public este că, în ultima dintre ipoteze, trebuie să fii părintele tuturor copiilor ce au nevoie de tine şi de munca pe care o desfăşori în folosul comunităţii. A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj. Pare că, alături de pacheţel, trebuie să îi iei celui mic şi, doamne fereşte, o trusă medicală.

Citește și: Sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea pentru a fi fericiți: „Deschideţi muzica pe toate canalele”

Amenda pe care astăzi suntem nevoiţi să o aplicăm Primăriei Generale reprezintă un strigăt al părinţilor adresat celor care au înlocuit acţiunea cu scuza.

Mi-ar fi plăcut să pot face mai mult, dar pare că nici cei mici, nici noi nu putem determina o schimbare. Îmi cer eu scuze în numele celor care, spre deosebire de noi, se ascund în birouri. Vor inventa din nou scuze inutile cu iz politic, uitând probabil că a fi copil nu înseamnă asta", a declarat directorul general al ANPC, cel care a coordonat acţiunea de control în parcurile administrate de ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), instituţie aparţinând Primăriei Capitalei.

Citește și: VIDEO Kit-ul de „supraviețuire” al posesorului de mașină electrică Tesla: prelungitoare și adaptoare

Potrivit sursei citate, în urma controlului au fost constatate nereguli în toate locaţiile verificate, motiv pentru care ALPAB a fost sancţionat cu amendă convenţională în valoare de 10.000 lei, fiind propusă închiderea locurilor de joacă aferente parcurilor menţionate, pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

Abaterile constatate au fost: existenţa covorului anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelări şi bucăţi lipsă; existenţa unor tobogane cu pantă de alunecare şi tubulatură metalică (interzise prin HG 435/2010), iar tubulatura aferentă toboganelor prezenta o distanţă foarte mare între îmbinări; folosirea unor echipamentele tehnice care prezentau un grad de uzură ridicat, depreciate, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină, cu şuruburi fără protecţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te