Percheziții pentru construcții într-un parc istoric. Vicele PSD Tineret și patronul Nuba, vizat

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 24.03.2021 - 12:10
Poliţiştii şi procurorii fac patru pecheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane suspectate că au construit într-un parc monument istoric. / Foto: digi24.ro

Poliţiştii şi procurorii fac patru pecheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane suspectate că au construit într-un parc monument istoric, iar lucrările vor fi oprite printr-o ordonanţă emisă de procurori.

SHARE

Surse judiciare au precizat că una dintre persoanele vizate este Alexandru Nanu, fiul primarului comunei prahovene Cornu, despre care presa a scris că a avut în trecut mai multe contracte cu Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1. 

Alexandru Nanu este fost vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Prahova şi patron al Clubului Nuba din Bucureşti, informează news.ro.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 4 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. În această cauză, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de executare, fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege, la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate şi abuz în serviciu”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Citește și:

Bella Italia, pubela România. De ce permite statul importurile ilegale de gunoi coordonate de mafie

Faptele au legătură cu efectuarea de lucrări de construire/desfiinţare fără autorizaţie în zona unui parc, ce figurează cu regim de monument istoric

Sursa citată a precizat că ”faptele au legătură cu efectuarea de lucrări de construire/desfiinţare fără autorizaţie de construire/desfiinţare în zona unui parc, ce figurează cu regim de monument istoric, urmând a fi pusă în aplicare o ordonanţă de oprire a lucrărilor emisă de unitatea de parchet”.

”Reprezentanţii ai trei societăţi comerciale vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt”, a mai transmis Poliţia.

Citește și:

Topul VIP-urilor din bilanțul DNA. Condamnații de la vârful statului. Bilanț șocant: sute de corupți

La acţiune, participă poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te