Percheziții în penitenciar. Membru al clanului Cămătaru, implicat în trafic de droguri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.10.2023 - 09:35
Percheziții într-un dosar de trafic de droguri Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Mai multe percheziții au loc în București și Ilfov. Polițiștii și procurorii DIICOT au descins inclusiv într-un penitenciar. Unul dintre membrii clanului Cămătaru este suspectat într-un dosar privind trafic de droguri.

SHARE

Clanul Cămătaru a ajuns din nou în atenția publică.  Conform surselor Newsweek, Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru ar fi coordonat din Penitenciarul Jilava o rețea de traficanți de droguride risc. 

Poliția și DIICOT au făcut percheziții inclusiv în acest penitenciar.  

Percheziții în penitenciar. Membru al clanului Cămătaru, implicat în trafic de droguri

”La data de 24.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul  Direcției Generale de Poliție a

Municipiului București, pun în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în incinta unei unități de penitenciar, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, în formă

continuată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, respectiv  trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

Citește și: Descinderi la interlopi. Fostul bodyguard al lui Nuțu Cămătaru și cântăreața Emmy, săltați

S-a reținut că, începând cu anul 2022, trei suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior alte șase persoane, care au acționat, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat  că în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023 liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul

penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) destinate atât  consumului propriu, cât și  comercializării către alte persoane încarcerate.
 
De asemenea, o parte din suspecți a achiziționat și cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeași unitate de penitenciar. 

Citește și: Cum a ajuns Nuțu Cămătaru în Legiunea Străină unde a luptat timp de 2 ani

Pe parcursul investigațiilor și administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracțional,  alți trei  suspecți sunt implicați în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de

mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceștia,  în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a recrutat prin inducere în eroare (crearea aparenței unei legături sentimentale),  transportat și adăpostit patru persoane vătămate majore în vederea exploatării sexuale prin obligarea (inclusiv prin acte de violență),  la practicarea prostituției atât în România cât și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.

Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-a acordat sprijin în transportarea adăpostirea și supravegherea  acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate   in exploatarea sexuală,  pe care primul suspect  le-a folosit la  achiziționarea unor  autoturisme de lux,  a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu.

În vederea disimulării sumelor obținute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea  suspect, care cunoștea proveniența reală.

Citește și: Nuțu Cămătaru a fost grațiat de Iliescu și de Ceaușescu. În anii '80 fura butelii, acum stă bine

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.
Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă comun Poliția Capitalei- DIICOT.

Fiul lui Sile Cămătaru coordona rețeaua de traficanți

Conform surselor Newsweek, gruparea de tarficanți de droguri era condusă din Penitenciarul Jilava de către Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru. Stupefiantele, cocaină, heroină și canabis, erau aduse de aparținători

Cel care obliga tinerele la practicarea prosituției, este un alt apropiat al grupării, pe nume Roberto Cimpoieru. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te