Un bărbat bătut de interlopul Dragonu s-a trezit că și-a retras reclamația fără să știe

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.06.2021 - 17:49
Un bărbat bătut de interlopul Dragonu s-a trezit că și-a retras reclamația fără să știe Foto: George Dura / Facebook

Interlopul George Virgil Alin Dura, zis Dragonu, cu mai multe dosare penale, a încercat să scape de unul dintre ele falsificând o carte de identitate, și trimițând un apropiat cu ea la notar ca să se dea drept victima sa și să retragă plângerea. Așa a scăpat de o condamnare.

SHARE

George Virgil Alin Dura, zis Dragonu, de 31 de ani, este cunoscut în lumea interlopă din Alba Iulia ca fiind unul dintre cei mai mari traficanţi de cannabis.

Acesta este în prezent în arest preventiv într-un dosar în care este trimis în judecată pentru trafic de droguri. 

Dragonu a fost trimis, iniţial, în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, precum şi o infracţiune de tulburare a ordinii şi liniştii publice. 

Instanţa de fond a dispus în iulie 2016, printre altele, condamnarea la 1 an 5 luni de închisoare, plus 5.200 lei amendă penală.  

Una dintre victimele interlopului s-a trezit în februarie 2017 că s-ar fi împăcat cu acesta la Curtea de Apel, deşi refuzase permanent să fie de acord cu retragerea plângerii. 

A depus o nouă plângere la Poliţie împotriva agresorului său şi a notarului public care a legalizat o aşa-zisă declaraţie a sa conform căreia şi-ar fi retras plângerea formulată împotriva lui George Dura.  

Un nou dosar după ce o victimă s-a trezit că și-a retras plângerea fără să știe

Infracţiunile au fost descoperite după închiderea cauzei prin împăcarea părţilor, iar autorul s-a ales cu un nou dosar penal, în care a primit la Judecătoria Alba Iulia închisoare în regim de detenţie. 

Cercetările au scos la iveală faptul că George Dura a determinat o persoană care nu a putut fi identificată de anchetatori, să falsifice cartea de identitate a victimei sale din dosarul penal.

Ulterior, a determinat o altă persoană rămasă și ea necunoscută să se prezinte în faţa notarului public şi să susţină în mod mincinos că este partea vătămată din cauza penală aflată pe rolul instanţei. Prin utilizarea cărţii de identitate falsificate, persoana trimisă de Dragonu a semnat o declaraţie prin care şi-a retras plângerea penală  formulată împotriva inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.  

Declaraţia a fost autentificată în faţa unui notar public pe data de 13 octombrie 2016, de faţă fiind cei doi protagonişti: Dragonu şi persoana care se dădea în fals drept victimă.  În 17 octombrie 2016, bărbatul a predat declaraţia notarială avocatului său care a depus-o la dosarul cauzei aflat la Curtea de Apel Alba Iulia, conform Adevărul

În baza acestui înscris instanţa de apel a dispus încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Acesta se împăcase anterior cu alte două victime ale sale şi avea nevoie de retragerea plângerii şi din partea celei de-a treia victime.

Pentru că tânărul bătut a refuzat să se împace, chiar în schimbul unei sume de bani, Dragonu a găsit această metodă ilegală de a scăpa pe moment de închisoare.  

Urmarea a fost condamnarea interlopului Dragonu la pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea a cinci infracţiuni: instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals privind identitatea, instigare la fals în declaraţii şi complicitate la fals intelectual.

Cauza a ajuns la Curtea de Apel, unde va fi luată în discuţie în octombrie 2021.

Dragonu este o cunoştinţă mai veche a procurorilor DIICOT, fiind cercetat în urmă cu mai bine de 10 ani în celebrul dosar "Prostituate pentru VIP-uri". 

Acesta organiza petreceri, dintre care unele se întindeau pe parcursul a două zile, la care invita mai mulţi prieteni ce întreţineau relaţii sexuale cu minore ce erau drogate forţat.

Minorele erau racolate de George Virgil Dura de la liceele din Alba Iulia, de unde erau luate în pauze, de cele mai multe ori cu forţa.

În 2012 a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare după ce şi-a recunoscut faptele.

Într-o altă cauză a fost condamnat în octombrie 2020 la pedeapsa de 5 ani şi 260 de zile de închisoare pentru trafic de droguri. Şi acest dosar se află pe rolul Curţii de Apel unde va fi pronunţată hotărârea definitivă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te