„Passaris de România” și nepoata lui, obligați să dea înapoi 17.000 € , 5.000 £ și 79.000 de lei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 26.06.2022 - 12:16
„Passaris de România” și nepoata lui, obligați să dea înapoi 17.000 € , 5.000 £ și 79.000 de lei Foto: observatornews
Nicoleta Petcu, nepoata lui Passaris de România Foto: Facebook

„Passaris de România” și nepoata lui au fost obligați să achite despăgubiri după jafurile din zona Bucium.

SHARE

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis ieri în parte cererile formulate de victime. stfel, Constantin Cojocaru și nepoata lui, Nicoleta Dorina Petcu, trebuie să achite daune considerabile.

Citește și: VIDEO "Regina din Madrid", văduvă de interlop, prima șefă româncă de clan mafiot, închisă în Spania

Judecătorii ieșeni au considerat că cei doi trebuie să plătească daune materiale și morale totale în valoare de 17.000 de euro, 5.000 de lire sterline și 79.000 de lei.  

Citește și: VIDEO Patronul unei bălți se amuza în timp ce filma un pescar care s-a înecat și-a murit


 
Constantin Cojocaru, zis „Passaris de România”, a fost condamnat, acum câteva luni, la 6 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată  după ce a comis spargeri în serie într-un cartier rezidențial din Iași. 

În același dosar, afaceristul Rubi Filișan a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare, pentru tăinuire.

În schimb, nepoata lui „Passaris”, Dorina Nicoleta Petcu, a scăpat de acuzație, fiind achitată pentru tăinuire, pe motiv că există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege. Ulterior, a început dosarul în care victimele au solicitat acordarea de despăgubiri.

Procesul lui „Passaris de România”, al afaceristului Rubi Filișan și al Dorinei Nicoleta Petcu a început pe 27 martie 2020. Atunci, anchetatorii ieșeni i-au trimis în judecată pe cei trei. Asta, după ce Constantin Cojocaru (44 de ani) a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 21 ianuarie 2020, iar afaceristul Rubi Filișan a fost reținut pentru 24 de ore, în perioada 24-25 februarie 2020, conform BZI. 

Spargerile lui Passaris de România

La finele anului 2019, mai mulți proprietari de vile din zona Bucium au depus plângeri la Poliție, după ce le-au fost sparte casele și le-au fost furate diverse bunuri. În urma anchetei desfășurate, oamenii legii au ajuns la Constantin Cojocaru, zis „Passaris de România”. Conform anchetatorilor, „Passaris” a dat prima spargere în zonă pe 29 noiembrie 2019, iar a doua – pe 2 decembrie 2019. Atunci, polițiștii au fost sesizați de un bărbat despre faptul că un individ i-a pătruns în casă și i-a sustras dintr-o cutie de valori suma de 5.000 de lire sterline. Banii urmau să fie trimiși în Anglia de către persoana păgubită, însă nu s-a mai întâmplat acest lucru.

Pe 10 decembrie 2019, o femeie care locuia în aceeași zonă a cerut ajutorul polițiștilor, după ce din casă i-au dispărut mai multe bijuterii și parfumuri în valoare de peste 10.000 de lei. Următoarea spargere a fost dată pe 18 decembrie. Un alt bărbat a cerut ajutor spunând că, din casă, i-au fost furate bijuterii și documente, în valoare de aproximativ 8.000 de lei. Tot pe 18 decembrie, un tânăr a cerut ajutor după ce, din casă, i-au dispărut bijuterii de 3.000 de lei.

Cum a fost prins

Spargerile din zona Bucium au continuat, iar pe 27 decembrie 2019, o tânără a cerut sprijin după ce, la întoarcerea din vacanță, a găsit casa răvășită. Femeia le-a spus polițiștilor că îi lipsesc bani și bijuterii în valoare de 15.000 de lei. Pe 9 ianuarie 2020, Cojocaru a dat lovitura. Atunci, bărbatul a spart casa unei femei, iar, de acolo, ar fi luat bijuterii și ceasuri în valoare de peste 50.000 de lei. Pe 15 ianuarie 2020, tot în Bucium s-a mai dat o spargere, iar dintr-o casetă de valori aflată într-o locuință au fost furate suma de 2.000 de euro și mai multe bijuterii. Mai apoi, oamenii legii l-au prins în flagrant pe suspect, tot în zona Bucium.

Apoi, oamenii legii au ajuns la nepoata lui Cojocaru, o tânără în vârstă de 25 de ani din București, fiica surorii lui „Passaris”, pe nume Dorina Nicoleta Petcu. Polițiștii au ajuns la tânără după ce Cojocaru ar fi vorbit de mai multe ori cu aceasta din arest. Convorbirile au fost ascultate, iar oamenii legii au ajuns la concluzia că Nicoleta Dorina Petcu ar fi tăinuit ce făcea acesta, ajutându-l. Atunci, surse judiciare au afirmat că cei doi și-ar fi trimis mesaje de dragoste, în ciuda faptului că sunt rude. Ulterior, anchetatorii au ajuns la afaceristul Rubi Filișan (46 de ani). Conform procurorilor, individul, care se ocupă cu afaceri cu bijuterii, ar fi cumpărat diverse bunuri de la „Passaris de România”, deși ar fi știut că ele erau furate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te