Orban anunță o soluție-bombă care va scoate din instituțiile publice „clientela de partid a PSD”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.10.2019 - 11:08
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

 Premierul desemnat Ludovic Orban anunță că, odată ajuns la guvernare, va reorganiza instituțiile publice, astfel încât va anula toate angajările pe care le face acum, pe ultima sută de metri, Guvernul Dăncilă, grăbindu-se să-și „planteze clientela de partid”.

SHARE

Scandalul angajările făcute de Guvernul demis condus de Viorica Dăncilă a luat amploare în ultimele două săptămâni, după ce Executivul a început să organizeze pe bandă rulantă concursuri pentru ocuparea a sute de posturi în administrația publică.

Ludovic Orban, liderul PNL, anunță că, în aceste condiții, pentru a face curățenie în instituții și a scăpa de „clientela politică a PSD”, odată ajuns la guvernare va adopta o OUG pentru reorganizarea ministerelor şi va anula concursurile organizate fără respectarea legii.

„Nu poţi să laşi rămăşiţele guvernului demis, care fac prostii în fiecare zi, care îşi acoperă urmele, care îşi plasează oamenii în funcţii publice pe nişte concursuri organizate brusc.

În toate instituţiile guvernamentale se fac concursuri la greu, pe bandă rulantă, pe toate poziţiile vacante în care candidează unul pe post, evident, clientela politică a PSD-ului, de prin cabinetele PSD sau oameni care fuseseră puşi cu delegare să conducă diferite direcţii, servicii.

Operaţiunea care se efectuează astăzi în toate instituţiile publice este de fixare a clientelei pesediste la butoane, pe ideea că noi, când o să ne ducem şi o să preluăm conducerea ministerelor ori celorlalte structuri va trebui să lucrăm cu oamenii PSD-ului care sunt fixaţi pe post şi care or să ne boicoteze din prima zi, asta se întâmplă„ a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Premierul desemnat mai spune că „se întâmplă nenorociri în fiecare zi” şi că, după ce timp îndelungat au fost numişi interimar oameni în funcţii de conducere, acum PSD „îşi plantează clientela pe funcţiile respective”. „Noi vom fi obligaţi să dăm această Ordonanţă de Urgenţă pentru că din 28 de miniştri sunt 16 miniştri în guvern. (…) Va trebui să dăm această Ordonanţă de Urgenţă.

Le spun de acum, vom da Ordonanţă de Urgenţă privind reorganizarea tuturor ministerelor şi asta va permite refacerea organigramelor pentru toate ministerele. De asemenea, vom anula toate concursurile care nu au respectat legea. Se trezesc peste noapte să dea concursuri, peste tot”, a mai declarat Ludovic Orban.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -