Gabriel Oprea susține că mortul e de vină: „Polițistul Gigină a fost avertizat de existența gropii”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 12.07.2020 - 08:26
Gbbriel Oprea // Foto: InquamPhotos/OctavGanea

Fostul vicepremier pentru securitate națională, Gabriel Oprea, se disculpă pentru accidentul din seara de 20 octormbrie 2015 în care și-a pierdut viața polițistul- motociclist de la Poliția Rutieră, Bogdan Gigină și susține că acesta a fost avertizat de existența gropii.

SHARE

De precizat că Gabriel Oprea nu a găsit de cuviință să trimită un comunicat în nume personal. Precizările publice au fost făcute de Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul” (UMPMV).

În plus, comunicatul nu conține niciunde precizarea „regretăm tragicul accident”, consacrată în astfel de momente. Tonul abordat este sec și lipsit de empatie.  

UMPMV precizează că „Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018) că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.”

Citește și:

CAZUL GIGINĂ Un spion al Armatei și un polițist acuzat de pedofilie îl pot înfunda pe Gabriel Oprea

Comunicatul subliniază că, „potrivit rechizitoriului DNA”, Gabriel Oprea „se întorcea, în seara zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa.”

„Tot în rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal.

Din rechizitoriu reiese, de asemenea, că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale”, se precizează în document.

Mai mult decât atât, se subliniază cinic faptul că, prin decizia lui Gabriel Oprea, „polițistul motociclist a fost avansat post-mortem”, iar soția sa a fost „angajată în Ministerul Afacerilor Interne și toate drepturile să fie acordate familiei.”

Nu în ultimul rând, comunicatul insistă că, „în urma deschiderii dosarului accidentului de către DNA, domnul Gabriel Oprea a demisionat din funcția de senator, deși Senatul votase împotriva începerii urmăririi penale în cazul său și s-a pus la dispoziția justiției.”

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.