Olguța Vasilescu nu mai vrea la Ministerul Dezvoltării: „Am hotărât după o discuție cu Dragnea”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.02.2019 - 13:25
Lia Olguța Vasilescu rămâne doar parlamentar. FOTO: Octav Ganea / Inquam Photos

După ce a fost refuzată de patru ori de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Dezvoltării și de vicepremier, Lia Olguța Vasilescu a anunțat, marți seară, că a decis, în urma unei discuții cu Liviu Dragnea, să se retragă din cursa pentru aceste funcții.

SHARE

Anunțul a fost făcut pe pagina personală de Facebook de Lia Olguța Vasilescu, cea care, anterior, a deținut funcția de ministru al Muncii. Vasilescu motivează că își „retrage candidatura pentru funcția de vicepremier și de ministru al Dezvoltării” pe motiv că se tergiversează prea mult ocuparea acestor funcții și că nu „am o miză personală din accederea într-o funcție guvernamentală”. Reproducem, mai jos, mesajul Liei Olguța Vasilescu: 

„Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE.

Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat.

Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat in unanimitate pentru aceste demnități și, in special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, intr-o formulă sau alta, voi colabora și in continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat in campania electorală din 2016.

Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, in condițiile in care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație.”

Citește și Păcatele Olguței Vasilescu. De ce o poate împiedica Iohannis să revină în Guvern

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -