OFICIAL Trezorierul PSD, propus ministru al Transporturilor, dosar penal după dezvăluirile Newsweek

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.11.2018 - 11:13
Liviu Dragnea, alături de Mircea Drăghici, omul său de încredere din PSD

Parchetul General a confirmat oficial că Mircea Drăghici, trezorierul PSD propus pentru a prelua funcția de ministru al Transporturilor, este cercetat penal, după dezvăluirile din Newsweek despre felul în care acesta a cheltuit banii primiți de partid drept subvenție de la stat.

SHARE

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări în legătură cu persoana care face obiectul solicitării dumneavoastră”, este răspunsul oferit de Parchetul General pentru redacția Newsweek România. 

Publicația noastră a solicitat oficial o reacție din partea Parchetului, după publicarea, pe www.newsweek.ro, a unor dezvăluiri care arată felul în care Mircea Drăghici și soția sa au beneficiat din plin de banii partidului proveniți din subvențiile primite de la stat. 

În urmă cu câteva săptămâni, Newsweek România a arătat că din postura de trezorier al PSD, Mircea Drăghici gestionează banii partidului, care are peste 400.000 de membri și un buget generos. Și nu doar din cotizații: numai din subvenția de la stat, PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până la zi. O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane s-au dus în stângisme „de caviar”: bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250. 

Mașini de lux pentru el și soție, cu banii primiți de partid de la stat

Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! - valorează în jur de 188.000 euro. Și, culmea, nici măcar nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici. Cât se poate de personal. Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei. (Întreaga dezvăluire o puteți citi aici.)

Subvenție de 380.000 de euro pentru o vilă

 Newsweek România a mai publicat și un document care arată că, în mai puțin de cinci luni din acest an, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice. Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară. Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile. Conform documentului pe care-l vedeți mai jos, Partidul Social-Democrat a început să-i plătească, încă din februarie a.c., sume imense unui cetățean pe nume Corneliu Geană. (Dezvăluirea poate fi cititiă integral aici)

Drăghici, amenințări la adresa redacției Newsweek 

Mircea a anunțat că va da în judecată Newsweek România dacă nu va șterge articolele care-l vizează. Mircea Drăghici a invocat, eronat, „dreptul de a fi uitat” într-o scrisoare pe care a trimis-o Newsweek România, în care de asemenea solicită ca articolele despre modul cum ar fi folosit în interes personal banii primiți de PSD de la stat să fie șterse. 

„Site-ul respectiv (newsweek.ro - n.r.), care cu multă largheţe mă supune atacurilor – atât pe mine, cât şi familia mea – astăzi este ultima zi notificată de a scoate aceste articole defăimătoare. În cazul în care până la această oră sau până la ora 24,00 nu se produc aceste lucruri pe care noi le-am cerut în notificare, sigur că voi acţiona în judecată şi veţi avea ocazia să vedeţi cât de defăimătoare şi neadevărate sunt aceste lucruri”, a declarat Mircea Drăghici, și în conferința de presă de la finele ședinței Comitetului Executiv al PSD, în care a fost desemnat ca propunerea PSD pentru portofoliul Transporturilor, potrivit G4Media.

Sabin Orcan, directorul ”Newsweek Romania” , a declarat că nu va da curs solicitărilor lui Mircea Drăghici. Mai mult, Newsweek România urmează să publice un articol despre cum este „achiziționată” bunăvoința unor jurnaliști și analiști de către PSD, cu banii pe care partidul îi primește ca subvenție de la buget.

„Am primit azi notificare semnată de Mircea și Georgiana Drăghici prin care ni se cere să ștergem de pe site toate articolele pe care le-am publicat conform ”dreptului de a fi uitat”. Ne-a amenințat că în caz contrar ne vor acționa în justiție. Răspunsul nostru este scurt: nu ștergem nici un articol. Avem toate documentele și dovezile care susțin informațiile din articolele noastre și, de asemenea, de fiecare dată am respectat cerința deontologică de a-l suna și de a-i lua punctul de vedere. Drăghici a refuzat însă de fiecare dată. Mai mult; Newsweek România pregătește episodul trei din seria dezvăluirilor despre banii primiți ca subvenție de la stat de PSD, care arată cum cumpără partidul condus de Liviu Dragnea bunăvoința unor jurnaliști și analiști”, a declarat Sabin Orcan pentru G4Media.

Pe aceeași temă:

EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Finanțarea partidelor - PSD, 19.000 de euro lunar pentru o vilă

Un PSD-ist l-a turnat pe trezorierul Drăghici, pentru că ar fi băgat mâna în banii partidului

Trezorierul PSD somează Newsweek să șteargă articolele „defăimătoare”. Sabin Orcan: Nu ștergem nimic

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te