Odată cu scumpirile mâncăm tot mai nesănătos. Ce spun specialiștii ieșeni

DE Daniel Toșa | 22.04.2022 - 13:26
Odată cu scumpirile mâncăm tot mai nesănătos. Ce spun specialiștii ieșeni/FOTO: ziaruldeiasi.ro

Creşterile foarte mari de preţuri din ultima perioadă împing ieşenii să consume mai puţine alimente, însă medicii atrag atenţia asupra unei alte probleme. O parte dintre cei care sunt afectaţi de valurile de scumpiri se vor orienta spre alimente mai nesănătoase.

SHARE

Dr. Adina Rusu, medic nutriţionist din Iaşi, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că cele mai afectate persoane de creşterea preţului la alimente sunt cele cu venituri reduse, care au ajuns să cheltuiască şi 70% din ceea ce câştigă doar pentru a-şi procura hrană.

Citește și: FOTO Lavrov iubește viața: Și-a plimbat amanta prin lume cu iahturile și avioanele lui Deripaska

„Pentru aceştia, orice creştere a preţurilor, oricât ar fi de mică, este resimţită foarte puternic. Conform studiilor realizate în situaţii similare din trecut, aproape întotdeauna creşterea preţului la un anumit aliment cauzează scăderea cererii pentru produsul respectiv. Cu alte cuvinte, atunci când un aliment se scumpeşte, oamenii fie evită să îl mai cumpere, fie îl consumă în cantităţi mai reduse.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te