„Colectăm aerul din Munţii Apuseni, din zonele virgine, neatinse de poluare, în zori, când este în starea sa cea mai pură şi cea mai proaspătă.
Inhalând aerul nostru proaspăt, vă veţi spori energia, vă veţi spori concentrarea. Un singur puf vă va ajuta să vă relaxaţi după o zi lungă de lucru".
Astfel îşi promovează produsele trei antreprenori din Oradea care au pornit o afacere inedită: îmbuteliază aerul din Stâna de Vale şi îl scot la vânzare, având ca ţintă intrarea pe piaţa din Asia, în ţările sufocate de poluare, potrivit Bihoreanul.
Stâna de Vale este recunoscută încă din perioada interbelică pentru proprietăţile curative ale aerului puternic ionizat, recomandat în tratamentul asteniilor, unor dereglări endocrine şi respiratorii, organismului slăbit, suprasolicitărilor fizice şi intelectuale, anemiilor, rahitismului şi dereglărilor de creştere la copii.
Supranumiţi şi "vitaminele aerului", ionii negativi stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale, activând sistemul imunitar, circulaţia sanguină şi ducând la regenerarea organismului.
Pe aceste proprietăţi au "pariat" şi trei orădeni atunci când s-au asociat în părţi egale într-o firmă, Apuseni Mountains Research Co SRL, ca să îmbutelieze şi să comercializeze aerul din Stâna de Vale.
Cei trei activează în domenii total diferite. Unul, Ciprian Cândea, este manager de bancă şi, totodată, asociat în mai multe firme, printre care şi o cunoscută fabrică de produse de patiserie, Léon Gourmet Bakery. (Mai multe detalii în Bihoreanul).