Nicușor Dan: Nu se va organiza târgul de Crăciun. Mor medici, nu ne permitem amplificarea bolii

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.10.2020 - 22:24
Anul trecut, Gabriela Firea a dat pe Târgul de Crăciun peste 10 milioane de lei. FOTO: Creart

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi seară, că în această iarnă nu va fi organizat un târg de Crăciun, în condițiile pandemiei de coronavirus.

SHARE

„Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă, pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală, în anii următori când vom fi trecut prin această pandemiei, asa cum se întâmplă peste tot în lume, o sa avem Târg de Crăciun în care Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale, e o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. Noi din punct de vedere sanitar suntem pe marginea prăpastiei, noi Bucureștiul, și opinia mea fermă este că nu trebuie să avem că nu trebuie să avem un Târg de Crăciun în această iarnă", a declarat primarul, la B1Tv. 

Întrebat dacă acestă decizie are legătură și cu problemele economice cu care se confruntă municipiul, noul edil a afirmat ferm că nu, ci că este vorba despre o măsură strict sanitară. 

În ceea ce privește decorațiunile, Nicușor Dan a spus că decorațiunile vor fi puse prin oraș, pentru că una din companiile municipale are un contract în derulare cu o firmă privată pe mai mulți ani. 

„Au și început. Sunt două chestiuni. Unu: cu titlu general, în momentul în care ești bolnav, tu ești o persoană și ai o boală, primul tău gând, reflex sănătos pe care il ai este sa investești economiile pe care le ai în medicamente și medici nu în haine de lux, cam asa este și situația Bucureștiului. Suntem într-o situație financiară dificilă, bineînțeles că este frumos să avem decorațiuni pe stradă, numai că, atâta timp cat suntem încă în situația asta financiară dificilă, o sa le avem în mod rezonabil, discret cât să existe.

Ce se întâmplă anul aceasta este că există una din companiile municipale, care are un contract în curs cu o firmă privată pe mai multi ani, inclusiv pe anul acesta si acesta, în baza acestui contract a început să monteze luminițele de Crăciun", a explicat Nicușor Dan. 

Citește și: Gabriela Firea a aruncat 10,7 milioane de lei pe Târgul de Crăciun. Dar ne-a spus abia acum

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.