Nicușor Dan a câștigat procesele cu un ONG care susține planul fostei administrații PSD

DE Edi Neagu | 12.08.2021 - 10:05
Nicușor Dan, victorie la tribunal. FOTO: Facebook

O asociație a cerut deblocarea lucrărilor prin care urmau să fie construite blocuri pe spații verzi și între case, planuri aprobate de fosta administrație PSD.

SHARE

Primăria Capitalei a câștigat în primă instanță toate procesele în care Asociația pentru Dreptul Urbanismului și Asociația ART Metropolis cereau suspendarea hotărârilor prin care Consiliul General, la propunerea primarului Nicușor Dan, a suspendat cele 5 Planuri Urbanistice de Sector aprobate de fosta administrație PSD, care betonau sute de hectare de spațiu verde și permiteau construirea de blocuri între case, potrivit Hotnews.ro.

Pentru hotărârile care suspendă PUZ-urile Sectoarelor 3,4 și 5, procesele au fost câștigate definitiv de Primăria Capitalei.

Procesele, opt la număr, au fost intentate de Asociația pentru Dreptul Urbanismului (ADU), în contradictoriu cu Municipiului București, prin primar general și Consiliul General al Municipiului București.

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate pentru a-i opri pe corupți să fugă din țară

Procesul privind suspendarea hotărârii prin care Consiliul General a decis suspendarea pentru PUZ-ului Sectorului 2 a fost câștigat de Nicușor Dan și Primăria Capitalei în 14 iulie la Tribunalul București, Asociația pentru Dreptul Urbanismului a făcut recurs, iar acum dosarul este la Curtea de Apel București, următorul termen fiind în 16 septembrie. Pentru PUZ-ul Sectorului 2 mai există un proces similar, intentat de Asociația Art Metropolis, dar și acesta a fost câștigat de Primărie, la Tribunalul București, în 25 mai. Și aici s-a făcut recurs la Curtea de Apel, procesul fiind pe rol.

Procesul privind suspendarea hotărârii prin care Consiliul General a decis suspendarea pentru PUZ-ului Sectorului 3 a fost câștigat definitiv de municipalitate. Tribunalul București a respins cererea Asociația pentru Dreptul Urbanismului în 24 mai, iar asociația nu a mai făcut recurs.

CITEȘTE ȘI: A știut Ciucă, de la Bode, de avionul ucrainean intrat ilegal în România? MiG-29 UKR bate F-16 NATO

Și procesul pentru suspendarea hotării de suspendare a PUZ-ului pentru Sectorul 4 a fost câștigat definitiv în 1 iulie, Curtea de Apel respingând definitiv cerea Asociației pentru Dreptul Urbanismului.

În ceea ce privește Sectorul 5, sunt două procese pe rol pentru suspendarea hotărârii de suspendare a PUZ-ului de Sector, unul intentat de Asociația pentru Dreptul Urbanismului și altul de Art Metropolis, ambele câștigate definitiv de Primăria Capitalei.

Și pentru suspendarea hotărârii de Consiliu General prin care a fost suspendat PUZ-ul Coordonator al Sectorului 6 sunt două procese, unul intentat de Asociația pentru Dreptul Urbanismului, câștigat în prima instanță de municipalitate, iar acum pe rol este recursul, și unul intentat de Art Metropolis, dar nejudecat deoarece asociația a renunțat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te