Care era rolul nevestelor Cordunenilor, Ramona, Grațiela și Alina în afacerile mafiote ale clanului

DE Adrian Costin | Actualizat: 29.12.2022 - 08:31
Ramona, Grațiela și Alina Corduneanu, implicate în afacerile mafiote ale clanului Foto: Facebook
Costel ;i Gra'iela Corduneanu Foto Facebook
Alina Filip și Petronel Corduneanu Foto: Facebook
Adrian Beleaua Corduneanu și Ramona, Diamantul Roz Foto: Facebook

Nevestele Cordunenilor participau în mod activ la infracțiunile soților lor fie că era vorba de cămătărie, de amenințări sau de șantaj. Din acest motiv Curtea de Apel a prelungit cu încă 30 de zile măsurile luate atât față de bărbații din clam cât și față de soțiile lor.

SHARE

Astfel, Ramona Corduneanu, supranumită Diamantul Roz, soția lui Adrian Beleaua Corduneanu, rămâne sub control judiciar, prin decizia Curții de Apel Iași de săptămâna trecută. Cei doi sunt suspectați că ar fi finanțat rețeaua condusă de escrocul imobiliar Cătălin Sandu care a vândut unor dezvoltatori imobiliari terenuri pe care nu le deținea. Adrian Beleaua Corduneanu se află, în continuare în arest preventiv.

Alina Filip, soția lui Petronel Corduneanu rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, alături de Mihaela Diana Codruneanu, în timp ce soții lor, Petronel și Florinel Corduneanu, împreună cu Constantin Dolcan, râmân în arest preventiv tot pentru 30 de zile în dosarul în care membrii clanului sunt acuzați de cămătărie. 

Citește și: Tradiționalul măcel cu săbii și topoare dintre clanurile Dura și Răducanu. Femei și bărbați, tăiați

Citește și: Cel mai tânăr criminal în serie avea, la 8 ani, mai multe victime. Ucidea din plăcere

Grațiela, soția lui Costel Corduneanu este acuzată de instigare la șantaj și constituirea unui grup infracțional organizat, iar instanța a plasat-o sub control judiciar, în dosarul în care mai mulți interlopi sunt acuzați că au șantajat concurenții rețelei de jocuri Las Vegas.

Soțul Grațielei, Costel Corduneanu, se află în Germania, pentru că are probleme de sănătate.

Dosarele Cordunenilor

]n urm[ cu dou[ luni, Cordunenii erau săltați în grup și arestați sau plasați sub control judiciar într-un dosar de cămătărie. 

Florinel și Petronel Corduneanu au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în timp ce soția lui Florinel, Mihaela Diana a fost arestată la domiciliu. Alături de ai au mai fost arestați și alți membri ai familiei.

Citește și: VIDEO Mormane de bani din cămătărie, găsite acasă la interlopul Adrian Beleaua Corduneanu

"Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii Rusu Gheorghe, fost Corduneanu zis “Gelu”, Baban Ioana Loredana, Corduneanu Mihai, Corduneanu Bogdan, Stoian Marius, Vatamanu Lucian Gabriel, Călin Vasile, fost Corduneanu, Vieru Ana – Maria", se arată în decizia Tribunalului Iași. 

În același dosar a mai fost arestat și Constantin Alexandru Dolcan care mai era cercetat și pentru trafic de droguri.Apoi a urmat dosarul de șantaj la adresa unor rețele de jocuri de noroc, iar Cordunenii care mai erau liberi au ajuns și ei în arest sau sub control judiciar.

Cum amenințau Corduneii, Marian Box și Șpac rețelele concurente de păcănele

Un lanț de săli de jocuri de noroc a tocmit interlopi cunoscuți, printre care Marian Box, Șpac și Cordunenii, pentru a intimida concurența. La percheziții a fost găsite mai multe arme albe, printre care și arbalete, dar și un pistol cu glonț.

Grupul infracțional acționa la nivel național și era alcătuit din interlopi din mai multe clanuri care, prin forță, au reușit să stopeze extinderea unor săli de jocuri cu păcănele concurente. Interlopii ar fi fost angajați de cei ce controlau rețeaua de jocuri de noroc Vegas.

Citește și: VIDEO Interlopii Oarză ar fi bătut un om al Cordunenilor, iar aceștia i-ar fi dat pe mâna

Gruparea ar fi fost condusă de Florin Șpac, fost luptător al clubului Dinamo și un apropiat al clanului Corduneanu, Marian Sîrbu, zis Box, fost locotenent al Cămătarilor, și frații Costel, Adrian și Bogdan Corduneanu, din Iași, care erau responsabili pentru zona Moldovei.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

La cele 123 de percheziții domiciliare din această săptămână, au fost descoperite sume totalizând peste 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal (cu încărcător și 2 cartușe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, 8 punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), precum și înscrisuri.

Cu privire la infracțiunile de șantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane. Una dintre persoanele vătămate a fost lipsită de libertate, nefiindu-i permis să părăsească zona din fața sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi dintre membrii marcanți ai grupului.

Cu aceeași ocazie, acesteia i-a fost smuls din mână telefonul mobil, pe care inculpații l-au aruncat pe podea și l-au călcat în picioare.

Interlopii interveneau în forță ca să închidă sălile de jocuri de noroc concurente, să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă, să modifice fațada spațiilor destinate desfășurării activității, să renunțe la spațiile pe care le dețineau în chirie pentru funcționarea unor săli de jocuri de noroc, să renunțe la poziția deținută la o societate concurentă și să încadreze în cadrul societății deținute de grup, să plătească datoriile acumulate față de societățile deținute de grup, să renunțe la câștigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive.

De asemenea, concurenții erau amenințați să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracțional organizat, să restituie sume de bani despre care membrii grupului infracțional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc, să remită contravaloarea reparației aparatelor de tip ”slot-machine” avariate și să șteargă postările de pe rețelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup. 

În 2018, Florin Șpac ar fi fost recrutat de frații Mihăiță și Sorin Doroftei, proprietarii lanțului de cazinouri Las Vegas.Șpac a adus mai mulți intrerlopi, majoritatea cunoscuți cu antecedente penale, care apoi erau angajați de frații Doroftei pe funcții fictive. În funcție de rezultatele pe care le aveau în lupta cu firmele concurente, primeau, pe lângă salarii, bonusuri importante care constau în autoturisme sau vacanțe exotice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te