Tradiționalul măcel cu săbii și topoare dintre clanurile Dura și Răducanu. Femei și bărbați, tăiați

DE Adrian Costin | Actualizat: 27.12.2022 - 14:24
Tradiționalul măcel cu săbii și topoare dintre clanurile Dura și Răducanu Foto: stiriest.ro

Clanurile Dura și Răducanu sunt într-un război continuu de ani de zile. O nouă bătălie cu săbii, cuțite și topoare a avut loc noaptea trecută și s-a lăsat cu mai mute persoane spitalizate, bărbați și femei.

SHARE

Bătaia a avut loc în toiul nopții, pe 26 decembrie, când zeci de persoane din ambele familii, înarmate cu topoare și cuțite, s-au încăierat.

La fața locului, mai precis la căsuțele de ajutor social de pe strada Cpt. Grigore Ignat, au fost solicitate de către poliție întăriri, astfel că au fost trimise trupele SAS din Vaslui și jandarmii din Bârlad.

În încleștare au fost folosite săbii, cuțite, topoare și bâte, iar combatanții au fost liniștiți până la urmă de forțele de intervenție. 

Femei și bărbați tăiați cu toporul și cuțitul, la spital

La fața locului au fost trimise trei ambulanțe tip B2, de la SAJ Vaslui – Substația Bârlad, care au preluat cinci răniți în bătălia de pe strada Cpt. Grigore Ignat.

Aceștia au fost răniți serios de topoare și cuțite. Un bărbat de 40 de ani are o plagă tăiată membru superior drept, un alt bărbat de 31 de ani a fost diagnosticat cu plagă tăiată membru superior drept, o femeie de 23 de ani are și ea o plagă tăiată la mâna drepată, un alt bărbat de 20 de ani este și el diagnosticat cu plagă tăiată membru superior stâng și o femeie de 38 de ani s-a ales cu o plagă tăiată la coapsa dreaptă, conform Vremea Nouă.

„În noaptea de 26 decembrie a.c., în jurul orei 3.00, se prezintă cinci pacienti, victime ale unor agresiuni prin lovire sau tăiere cu un obiect tăietor (cuțit). Victimele, trei bărbați și două femei, au suferit numeroase plăgi tăiate, care necesită tratament chirurgical de specialitate.

Din cei cinci prezentați, patru s-au internat în Compartimentul de Chirurgie plastică și reparatorie. O singură victimă, o pacientă de 38 de ani, a fost externată și a plecat acasă”, a precizat pentru Vremea Nouă, managerul spitalului bârlădean, Ciprian Cosmin Feraru. În prezent se fac cercetări și audieri, fiind reținute mai multe persoane.  

Războiul dintre clanurile Dura și Răducanu

În mai 2022, la Judecătoria Bârlad au fost prezentați pentru arestare preventivă trei bărbați, în urma celor 14 percheziții domiciliare făcute pe 30 aprilie, desfășurate în cartierul Podeni, strada Traian, acolo unde încă mai este instituită zona specială de siguranță publică. Este vorba despre Cristi Răzvan Dura, Spasian Vlăduț Răducanu și Stoica Fernando Ispas, cercetați pentru mai multe infracțiuni de loviri și alte violențe.

În aprilie, un membru al clanului Răducanu din cartierul Podeni, a ajuns în stare gravă la ATI Reanimare, după ce a fost bătut de trei indivizi furioși, cu vârste între 18 si 33 de ani. Victima a ajuns la ATI Reanimare, prezenta un Traumatism Cranio-Cerebral cu pierderea conștiinței și fractură deschisă gambă stânga. Pe 26 aprilie a fost operat la picior. Într-un perimetru al cartierului Podeni, a fost prelungită instituirea zonei speciale de siguranță publică, pentru  7 zile. În cadrul zonei speciale de sigurantă, ordinea si linistea publică este mentinută de politiști și militari jandarmi.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare din cartierul Podeni au fost depistate și ridicate “Două arme, de tip pistol airsoft, peste 20.000 de lei și 2.200 de țigarete (despre care există suspiciunea că ar proveni din activitatea infracțională), corpuri tăietoare-întepătoare (40 de bucăți), corpuri contondente (10 bucăți), bastoane telescopice cu funcție electro-șoc (6 bucăți) și alte bunuri care fac obiectul cercetării.”, după cum a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tentativã de omor la Festivalul Toamnei din Bârlad

În octombrie 2015, un tânãr de 21 de ani a vãzut moartea cu ochii la Festivalul Toamnei din Bârlad. A fost înjunghiat în abdomen de un individ de 20 de ani, din comuna Alexandru Vlahutã, care era însoțit la Festival de mai mulți membri ai clanului Dura din Bârlad. Vlãduț Rãducanu, victima agresiunii, a fost la un pas sã-și piardã viața. În acest caz a fost deschis dosar de cercetare penalã pentru comiterea infracțiunii de tentativã de omor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te