Narcis Hogea, tatăl unui tânăr mort după incendiul de la Colectiv. ”Să se gândească la copiii lor”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.06.2023 - 13:51
Narcis Hogea, tatăl lui Alex Hogea, care a murit după incendiul din Colectiv Foto: captură Digi 24

Tatăl unuia dintre tinerii morți după incendiul de la Colectiv a comentat decizia judecătorilor de la Curtea Supremă care l-au eliberat pe Cristian Popescu Piedone. El le-a transmis să se gândească la copiii lor și să-și imagineze ce ar putea face dacă nu ar avea influență.

SHARE

Narcis Hogea, tatăl unuia dintre tinerii morți după incendiu de la Colectiv, este dezamăgit de decizia judecătorilode de la Curtea Supremă de a-l elibera pe Cristian Popescu Piedone. 

El a spus că și-ar fi dorit să fie pedepse mai clare pentru ca oamenii să nu uite ce s-a întâmplat la acel concert. Iar celor care au decis ca cei care ar fi trebuit să plătească de fapt să fie liberi, le-a transmis să se gândească la copiii lor și să se pună în situația celor care au avut nevoie de îngrijiri după incendiul devastator și nu au avut pe cine să sune să intervină. 

Narcis Hogea, tatăl unui tânăr mort după incendiu de la Colectiv. ”Să se gândească la copiii lor”

Judecătorii de la Curtea Supremă au decis azi ca Cristian Popescu Piedone să fie achitat și eliberat din închisoare în Dosarul Colectiv. Fostul primar al sectorului 4 a fost condamnat în mai 2022, la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună.

”Mi-aș fi dorit să fie pedepse clare pentru ca oamenii să nu uite. Colectiv există în România, în fiecare zi. Nu se mai știe de acest lucru. 

Citește și: Fostul primar Popescu Piedone, achitat în Dosarul Colectiv. Primse 4 ani de închisoare cu executare

Mi-aș dori să se gândească la copiii lor. Să-și închipuie că la un moment dat, poate unul dintre ei va avea nevoie de ajutor și poate nu va merge cu un telefon, cu o pilă. Ce or să facă, ce o să se întâmple? Sunt în siguranță la ora actuală în spitalele din România?”, a declarat narcis Hogea, la Digi 24.

Narcis Hogea este tatăl lui Alexandru Hogea, un tânăr de 19 ani din Sinaia care a murit după incendiul de la Colectiv. Alexandru a fost elev eminent, olimpic la engleză și era student în primul an la Automatică. 

Alex Hogea a pierdut lupta cu viața după mai bine de trei săptămâni de chin. Fusese transportat pe 7 noiembrie la spitalul AKH din Viena. 
 

Cum a scăpat Piedone de pușcărie

Judecătorii i-au admis o cale extraordinara de atac în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă, anunță Digi 24.

“Admite recursul în casaţie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone împotriva aceleiaşi decizii. Casează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor

 Piedone, desfiinţând în aceleaşi limite şi sentinţa penală nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016 şi, în rejudecare: În temeiul art. 448 alin. 1 pct. 2 lit. a şi alin. 3 Cod

 procedură penală, cu referire la art. 396 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizaţia SC Colectiv Club SRL).

 Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare către stat. Anulează formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 17008/3/2016, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 566/A din

 data de 12.05.2022, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I Penală în acelaşi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone şi dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză”, se arată în minuta ÎCCJ.

Citește și: Piedone se poate întoarce anul viitor ca primar în București. Toate interdicțiile i-au fost ridicate

Magistraţii au respins ca nefondate recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Matei George Petrică, Anastasescu George Alin, Niţă Cristian Mihai şi Radu Antonina împotriva condamnărilor pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 12 mai, anul trecut, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la

 Tribunalul Bucureşti. Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Doar 21 de paturi pentru marii arși, în toată ţara

România are cei mai mulţi mari arşi din Europa – între 1.400 şi 1.500 anual -  dar nu există niciun centru pentru tratarea marilor arşi. Cea mai modernă secţie din ţară aşteaptă încă avize pentru a putea angaja personal în plus.

Avem 21  de paturi existente în spitalele din ţară, paturi destinate tratării marilor arşi, faţă de 11, câte existau în anul 2015: 11 paturi la spitalele Bagdasar Arseni, Floreasca şi Spitalul de Arşi, şi câte 5 locuri la spitalele din Timişoara şi Iaşi.

Citește și: România nu are centru pentru marii arși. 5 mil. €, în 5 ani, pentru tratamente în străinătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a furmizat, la solicitarea News.ro, date privind sumele cheltuite din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate pentru tratamentele în străinătate acordate persoanelor care au suferit arsuri, în baza formularului european S2/E112. Cei mai mulţi pacienţi cu arsuri trimişi spre spitale din străinătate în utimii 5 ani au fost în 2015, în urma incendiului devastator din clubul Colectiv. Este vorba despre 36 de tineri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te