Piedone se poate întoarce anul viitor ca primar în București. Toate interdicțiile i-au fost ridicate

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.06.2023 - 13:59
Cristian Popescu Piedone Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone, fosul primar al Sectorului 4, condamnat în dosarul Colectiv, este liber și poate candida din nou la primărie. Toate interdicțiile i-au fost ridicate după ce a fost găsit nevinovat.

SHARE

Cristian Popescu Piedone are liber de acum să canideze la orice primărie vrea. Fosului edil al Sectorului 4, condamnat în dosarul Colectiv a fost găsit nevinovat. I se șterge acum tot cazierul. 

Mentru că mandatul său a fost oprit, nu se mai poate întoarce să își continue activitatea la Primăra Sectorului 4 însă poate candida anul viitor.

Cristian Popescu Piedone, liber la primărie anul viitor. Toate interdicțiile i-au fost ridicate

Judecătorii de la Curtea Supremă au decis azi ca Cristian Popescu Piedone să fie achitat și eliberat din închisoare în Dosarul Colectiv. Fostul primar al sectorului 4 a fost condamnat în mai 2022, la patru ani de închisoare, dintre care a executat un an și o lună.

Citește și: Tragedia putea fi evitată. Primarul Piedone nu a controlat niciun bar cu 20 luni înainte de Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în prezent edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial, la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la CAB au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare.

Tragicul eveniment din seara de 30 octombrie 2015 de la clubul Colectiv din Bucureşti s-a petrecut în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. 27 de tineri au murit în incendiu, dar și mia mulți au decedat urmare a rănilor sau a infecțiilor nosocomiale.

Premierul de atunci, Victor Ponta, a demisionat la puțină vreme după tragedie. Dar reformele sanitare promise nu au apărut. Nu există un spital de mari arși promis de autorități. S-au promis 8 spitale regionale, dar la niciunul nu a început construcția.

Citește și: 7 ani de la Colectiv: România nu are niciun spital pentru mari arși. Nici nu va avea prea curând

Infecțiile nosocomiale rămân un pericol, chiar dacă spitalele păstrează „legea tăcerii” și nu le raportează.

Crimă cu premeditare

După șapte ani și după ce a candidat și a redevenit primar, dar la sectoul 5 din București, Popescu Piedone a fost condamnat. Piedone a fost cel care a închis ochii și, ca primar al sectorului 4, a permis desfășurarea concertului. În cele 20 de luni de dinaitatea datei de 30 octombrie 2015, autoritățile di sectorul 5 nu au făcut niciun control în vreun bar.

 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat, anul trecut, definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia de la clubul Colectiv.

A petrecut un an în pușcărie din cei 4.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te