Muzicanții români care au cântat fals despre COVID-19. Și actorii care au jucat prost

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 15.03.2021 - 17:41
Muzicanții români care au cântat fals despre COVID-19. Dan Bittman e campion. Foto Inquam Photos/Mircea Manole

Aveau o imagine bună înainte de pandemia de coronavirus. Dar au reușit să o facă țăndări prin declarații absurde despre COVID-19, înscriindu-se în rândul turmei de conspiraționiști.

SHARE

Campion la negat pandemia de coronavirus și respins măsurile de protecție sanitară impuse de autorități este Dan Bittman, solistul trupei Holograf. 

Prima ieșire în decor a avut-o în octombrie anul trecut și de atunci nu se mai oprește, mergând până acolo încât să-și declare admirația pentru Diana Șoșoacă, parlamentarul-mahala. 

Solistul de la Holograf a publicat în octombrie o postare, doar pentru prietenii săi de pe Facebook, în care se plânge de apelul transmis de autorități, prin sistemul Ro-Alert, cu privire la noile măsuri anti-pandemie din București.

„Nu e de ajuns minciuna Covid, acum trebuie să suport și alertele astea penibile și mincioase pe telefon. Când ieșim băieți și fete?!”, a scris Dan Bittman pe Facebook.

Citește și: FOTO Dan Bittman nu crede în COVID și îndeamnă la revoltă împotriva autorităților: „Când ieșim?”

Ulterior, a susținut că statisticile autorităților în legătură cu Covid-19 sunt „scoase din burtă".

Citește și: Delirul unui abonat la concerte pe bani publici. Bittman: Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu

Muzicantul nu s-a oprit doar la declarații conspiraționiste. În noiembrie, Dan Bittman a fost filmat când cânta într-o cârciumă din Herăstrău, deși la acel moment restaurantele erau oficial închise. 

Citește și: FOTO & VIDEO Bittman, cântare de COVID sâmbătă seara la IT Cucina, restaurant de fițe în Herăstrău

Într-o emisiune on line, vocalistul de la Holograf a declarat că „Andreea Esca și-a înscenat boala”.

„S-au căutat atâtea și atâtea exemple, au vrut să găsească și în lumea sportului, au vrut să găsească și în lumea televiziunii, cum a fost Andreea Esca. Au vrut să găsească la un moment dat chiar și în lumea asta, a noastră, a artiștilor, a cântăreților... Dacă cred că Andreea Esca și-a înscenat boala? Da, cred că da!”

Citește și: Conspiraționistul Bittman nu crede că Andreea Esca a avut COVID: Cred că și-a înscenat boala

 

Barabancea a negat, dar s-a și infectat

Ozana Barabancea a fost primul artist conspiraționist. Și printre primii care s-au infectat cu Sars-COV-2.

Până să se infecteze cu coronavirus, în iunie anul trecut, Ozana Barabancea a fost vehementă în a susține că Sars-Cov-2 nu există, iar pandemia actuală ar fi doar o „uriașă fraudă”. 

Cântăreața a distribuit un text care ia în derâdere nu doar virusul, dar și industria pharma.„Covid există! L-am văzut între orele 15-16:00, ieri. [...]

Vaccinarea Big Pharma este cea mai mișto chestie posibilă si ne apară de boli”, sunt doar două pasaje din postarea publicată pe 31 mai.Textul nu se oprește aici și atacă președinții altor țări și nu numai„Toți multi miliardarii lumii, toți președinții țărilor, toți bliderbergii si toți presedintii de corporații ne vor binele!”,  scris Ozana Barabancea.

Citește și: Ozana Barabancea s-a infectat cu coronavirusul despre care spunea că nu există

 

Pasărea Phoenix cu aerul de la uscătorul de păr reînvie

Cel mai recent pe lista conspiraționiștilor au intrat Nicu Covaci, de la Phoenix, și formația Proconsul în grup. 

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, susţine că a avut COVID, atunci când în România nu se ştia încă de această boală. Muzicianul a trecut printr-o răceală puternică, anul trecut în ianuarie, când a venit în ţară din Spania.

„Am folosit şi acel medicament care se extrage din prună, care te dezinfectează. Adevărul e că există sisteme mult mai simple.

Virusul ăsta nu rezistă la căldură şi dacă faci de două ori pe zi respiraţie de aer cald de la uscătorul de păr, dacă faci inhalaţii de aburi, în care au pus picături, ai scăpat”, este tratamentul absurd oferit de Nicu Covavi pentru COVID-19.

Citește și: Pasărea Fake News. Nicu Covaci pretinde că a avut COVID: Totul e manevră. Virusul e din laborator

21.565 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în ultimul an de când pandemie a ajuns și în România. Toate aceste vieți pierdute nu contează pentru trupa Proconsul. 

 

Actorii care au jucat prost pandemia

Sunt și actori de renume care au intrat în tagma conspiraționiștilor care nu cred în existența COVID-19, în utilitatea măsurilor de protecție sau a vaccinului. 

Surprinzătoare a fost poziția regizorului de film Cristi Puiu. 

Regizorul Cristi Puiu a declarat în august anul trecut, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, „Malmkrog", că este „inuman" ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă.

Cristi Puiu a amintit că „Malmkrog" a avut premiera în Franţa „în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască". La Cluj-Napoca, filmul a fost proiectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în aer liber, în curtea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Citește și: Regizorul Cristi Puiu incită la nerespectarea regulilor: Obigativitatea purtării măștii, un abuz

Actorul Dragoș Bucur a declanșat o furtună de reacții cu o postare scurtă, în care cerea să fie înjurat: „În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască", a scris artistul. 

În septembrie 2020, Dragoș Bucur, actualul prezentator al emisiunii „Visuri la cheie” de la Pro TV, a fost depistat cu Covid-19.

Citește și: Dragoș Bucur: „În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”

Cel mai dramatic caz este cel al actorului Bogdan Stanoevici.

La începutul lunii noiembrie 2020, declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus pentru că este „sănătos”. În ianuarie, a decedat după ce s-a infectat cu Sars-COV 2.

Actorul era cunoscut pentru poziția sa împotriva măsurilor sanitare de prevenire a coronaviruslui. Pe 15 mai a participat la un organizat un protest împotriva restricțiior COVID.

Citește și: Actorul Bogdan Stanoevici, militant împotriva măștii și distanțării, a murit de COVID

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te