Ministrul de externe român: Orice ameninţare la adresa României este o ameninţare la adresa NATO

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.04.2021 - 14:03
Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Ministrul de externe român i-a dat o replică ambasadorului rus la București care amenințase România spunând că țara noastră ar trebui să se îngrijoreze dacă ar fi implicată "într-un fel de aventură militară concepută de „capetele fierbinți” din sediul NATO".

SHARE

"Faptul că România face parte din această alianţă este o garanţie pentru securitatea României şi a cetăţenilor săi, fără niciun fel de dubiu, de aceea am şi spus că nu există niciun fel de pericol pentru România şi pentru cetăţenii ei în cursul acestei crize care a avut loc zilele trecute (mișcările de trupe ruse la granițele Ucrainei - n.r.). Dar trebuie să fim foarte clari aici: orice ameninţare la adresa României este de fapt o ameninţare la adresa NATO şi luăm în serios aceste aspecte", a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

Citește și: Nouă interlopi l-au făcut „tocăniță" cu răngi și cuțite pe un proxenet român din Dublin. Cât au luat

El a făcut trimitere şi la un mesaj publicat precent pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucureşti.

Citește și: Un interlop amenință cu pistolul de față cu soția și fetița lui: Ultimul glonț mi-l trag eu în cap

După 17 ani de la momentul aderării României la NATO, România este NATO

"Am citit în trecere o reacţie pe care Ambasada Rusiei a postat-o în aceste zile pe Facebook şi am văzut acolo un fel de avertisment mai mult sau mai puţin voalat la adresa României, de a nu merge în siajul unor aventurişti militari din conducerea NATO. Cert este că este regretabil faptul că nu se ştie încă în cadrul diplomaţiei ruse că, după 17 ani de la momentul aderării României la NATO, România este NATO", a afirmat Bogdan Aurescu la Antena 3.

Citește și: VIDEO Un panou a căzut pe un reporter și a strâmbat Trofeul EURO 2020 aflat la București

El a evidenţiat astfel că "România este NATO, noi participăm la luarea deciziilor în cadrul NATO, noi nu ne luăm după cineva în cadrul NATO, pentru că noi suntem parte a deciziei din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, care în acelaşi timp nu este nimic altceva decât o alianţă defensivă".

Citește și: Vali Nebunu și soția sa, Doina, judecați pentru că au băgat ilegal un copil în țară. Dosar de trafic de persoane

Vineri, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București au fost postate răspunsurile ambasadorului Valery Kuzmin la o serie de întrebări "adresate Ambasadei". Printre altele, Valery Kuzmin a spus că România ar trebui să fie îngrijorată dacă s-ar implica într-o "aventură militară" alături de NATO.

“Nu există niciun motiv pentru care România să se îngrijoreze de situația din estul Ucrainei, desigur, cu excepția cazului în care, din propria voință sau a aliaților săi strategici, ea ar fi implicată într-un fel de aventură militară concepută de „capetele fierbinți” din sediul NATO", a declarat Valery Kuzmin, pe pagina de Facebook a ambasadei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.