VIDEO Ministrul Agriculturii, despre interzicerea tăierii porcilor în România: „E o mare prostie!”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 03.12.2023 - 13:37
Românii vor putea tăia porcii în gospodărie, în continuare - Foto: Pixabay.com - imagine cu rol ilustrativ

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a declarat total împotriva interzicerii tăierii porcilor în gospodăriile țărănești și a infirmat zvonurile referitoare la eventuala acordare de tichete pentru achiziția de carne, caracterizând-le drept „o mare prostie!”.

SHARE

Flroin Barbu, ministrul Agriculturii, a ținut să lămurească anumite aspecte referitoare la eventuala interzicere a tăierii porcilor în bătătura gospodăriilor românilor și s-a referit și la zvonurile privind o introducere de tichete pentru achiziția de carne.

Ministrul Agriculturii, despre interzicerea tăierii porcilor în România: „E o mare prostie!”

Ministrul Agriculturii i-a liniștit pe românii îngrijorați de o eventuală interzicere a tăierii porcilor în propria gospodărie.

Temerile nu sunt chiar fără fond, câtă vreme noile norme privind aplicarea Legii porcului interzic în totalitate vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești, fiind interzisă, de asemenea, și comercializarea cărnii provenită de la aceștia.

În plus, proprietarii de porci crescuți în gospodărie sunt obligați să declare animalele la Primărie, în Registrul Agricol.

Prezent la un târg de produse tradiționale din Capitală, Florin Barbu a afirmat că că porcul nu trebuie interzis şi nu se va interzice niciodată în România.

În plus, ministrul a caracterizat ideea acordării de tichete pentru achiziţia de carne drept „o mare prostie”, pentru că încurajează consumul de carne de porc din străinătate.

Citește și: Va fi interzisă creșterea porcilor în gospodăriile din România? Ce spune ministrul Agriculturii

„Porcul nu trebuie să fie interzis în gospodărie. Nu se va interzice niciodată în România, iar cine spune că vom da tichete... E o mare prostie.

Porcul se poate sacrifica, porcul se poate vinde din gospodăriile populaţiei. Noi păstrăm tradiţia şi niciodată, cât voi fi ministru al Agriculturii, nu voi interzice acest lucru!”, a declarat Florin Barbu, citat de news.ro.

Ministrul Agriculturii a mai spus că românii îşi pot comercializa porcii crescuţi în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât şi pe tot parcursul anului, cu aviz gratuit de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul nu este bolnav.

„Păstrăm tradiţiile, protejăm gospodăria ţărănească! Românii îşi pot comercializa porcii crescuţi în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât şi pe tot parcursul anului, cu aviz gratuit de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul nu este bolnav. 

Am explicat, din nou, la un târg de produse româneşti, la o şezătoare cu jurnaliştii, că nimeni nu va putea să interzică românilor să crească, să sacrifice şi să vândă porcul din gospodărie! Păstrăm tradiţia şi fiecare român sărbătoreşte româneşte, de Crăciun!”, a mai transmis ministrul PSD, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cele mai periculoase boli care circulă acum în România. Cercetător: ”De ambele se poate muri”


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te