Ministerul Sănătății refuză să spună dacă și cât a avut liber de sărbători Cristina Țopescu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.01.2020 - 13:46
Cristina Țopescu, alături de tatăl ei, Cristian Țopescu. Foto: Facebook

Ministerul Sănătății refuză să spună de când era jurnalista Cristina Țopescu angajată în instituție și dacă era în concediu atunci când a decedat.

SHARE

Newsweek România a trimis o solicitare Ministerului Sănătății în care a cerut instituției informații despre perioada în care Cristina Țopescu a fost angajată în instituție, în ce perioadă a fost în concediu și dacă a încercat cineva să o contacteze până duminică seară, moment în care a fost găsită decedată în casă. 

Citește și: Cine este prietena Cristinei Țopescu, cea care a sunat la 112 și a postat luni pe contul jurnalistei 

În această dimineață, Oana Grigore, din cadrul Biroului de comunicare al Ministerului Sănătății, a declarat Newsweek România că jurnalista a fost contactată „în mod repetat” și că nimeni nu a primit nici un răspuns, dar și că fusese angajată în cadrul biroului de comunicare al unui secretar de stat, fără să comunice care. Grigore a declarat, pentru Libertatea, că Țopescu lucra pentru secretarul de stat Horațiu Moldovan din 27 noiembrie. 

De asemenea, Grigore a mai spus că Țopescu nu a fost implicată în comunicarea în cazul Spitalului Floreasca, unde o pacientă de 66 de ani a luat foc pe masa de operație. 

Ministerul Sănătății a publicat un comunicat de presă în care și-a exprimat regretul privind moartea jurnalistei, dar fără să ofere informații care să clarifice de câtă vreme Cristina Țopescu lucra la minister și de ce nimeni nu și-a pus întrebarea de ce nu vine la muncă. 

„Colectivul Ministerului Sănătății regretă dispariția prematură a jurnalistei Cristina Țopescu, care de puțin timp se alăturase echipei de comunicare.

„<Suntem consternați de această veste, care a căzut ca un trăsnet pentru noi. Atât eu, cât și echipa din MS regretăm profund dispariția acestui om minunat, o stea care a inspirat atâtea generații de telespectatori. A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Țopescu, care s-a alăturat echipei noastre de comunicare de curând, și până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârșit. Acum, când mă uit în urmă nu-mi vine să cred că s-a stins, singură și în tăcere. Să-i spunem cu toții o rugăciune în gând și Dumnezeu să o odihnească în pace!>, a spus Victor Costache, ministrul Sănătății”, este comunicatul publicat de MS, pe site-ul instituției. 

O jurnalistă de la B1 TV, Aneta Sîngeorzan, a precizat, luni dimineață, pe contul ei de Facebook, că Cristina Țopescu nu mai intrase pe Whattsapp de pe 28 decembrie 2019. 

Citește și: Jurnalista Aneta Sîngeorzan: Cristina Țopescu nu a mai dat niciun semn de pe 28 decembrie 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te