Cine este prietena Cristinei Țopescu, cea care a sunat la 112 și a postat luni pe contul jurnalistei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.01.2020 - 12:07
Cristina Țopescu, într-o fotografie postată pe Facebook de prietena ei, Diana Maria

Diana Maria, așa se prezintă o femeie care a postat, luni dimineață, pe pagina publică de Facebook a Cristinei Țopescu, jurnalista care a fost găsită moartă în casă, duminică seară, în urma unui apel făcut la numărul de urgență 112.  

SHARE

Femeia, al cărei cont de Facebook este făcut sub numele Diana Maria, se recomandă drept o fostă prietenă a Cristinei Țopescu. Din mesajul pe care l-a postat, luni dimineață, pe pagina publică de Facebook a fostei jurnaliste reiese că Diana Maria ar fi tot jurnalistă, adresându-se „colegilor de breaslă”, cărora le cere să aibă răbdare și „decența de a fi jurnaliști adevărați, nu hiene”.

Aceeași Diana Maria spune că, tot astăzi, 13 ianuarie, va face dezvăluiri cu privire la „ultimii patru ani din viața Cristinei și despre cum am ajuns să sun la numărul de urgență”. Conform informațiilor de pe pagina sa de Facebook, Diana Maria se prezintă drept „Publicist limbut. Dacă mă citiți, o faceți pe propriul risc. Nu răspund pentru ce înțelegeți” și indică un site, intitulat www.elady.ro. 

„Numele meu este Diana Maria. Administrez pagina creată de mine pentru Cristina Topescu, in urma cu câțiva ani. Cristina care imi este prietena și vecină. Eu am sunat la 112. Dragi colegi de breaslă, vă rog să aveți decența de a avea răbdare și de a fi jurnaliști adevărați, nu hiene! În cursul zilei de astăzi, 13 ianuarie, vă voi da informațiile reale despre ultimii 4 ani din viata Cristinei și despre cum am ajuns să sun la numărul de urgență. Nu vă așteptați la picanterii și mizerii! Vă mulțumesc anticipat. 

Cris avea obiceiul de a schimba planurile in ultima secunda si sa nu sune. Avea mai multe invitații, nu știa unde va merge de Crăciun și Revelion. In plus, așa era Cristina. Cateva zile, cat au avut telefoanele baterie, suna in gol. Si s-a mai întâmplat asta de multe ori. Să nu dea semn si două săptămâni, apoi să sune și sa povestim. Astăzi am intrat in panică pentru că toate erau inchise, ori un telefon care sa nu mearga era pentru ea o dramă. Așa e Cris. ----- Fiți DECENȚI! Nu ați cunoscut-o!

Am refuzat să furnizez informații hienelor cand m-am dus să îi pun o lumânare, pentru ca nimeni nu s-a gândit sa îi ducă Lumină! Nu voi apărea in public, nu voi face bani de pe urma Cristinei!”, este mesajul postat, luni dimineață, de Diana Maria pe pagina publică a fostei jurnaliste.

Pe de altă parte, pe pagina sa de Facebook, Diana Maria a postat în ultimele ore mai multe mesaje și fotografii cu ea și Cristina Țopescu.  

Reproducem, mai jos, câteva dintre aceste mesaje:  

„Totul va fi public. DECENT. Și nu credeți prostiile de la tv! Cris nu s-a sinucis. A trecut Sus alături de cățeii ei, așa cum voia sa se întâmple cand ii va veni ceasul.” „Noi două, Revelion făcut in două femei singure, 2017-2018... Fir-ai tu sa fii, Cristino, ce ai făcut... Degrabă te-am înjurat, degeaba ți-am ținut predici, tot ce ai vrut tu ai făcut...” „Așa să o țineți minte!!! NIMENI NU TE-A IUBIT, Cris! Pentru toți ai fost TROFEU. Doar cățeii tai, copiii tăi ...”  

„La ușa ta ți-am pus-o. Culmea e că am luat lumanarea asta cu îngeraș cand eram cu tine la cumpărături... A trebuit sa trec printr-o haită de reporteri. Exact ce ai urât tu cel mai tare. Dar să știi ca aproape că i-am injurat! Și o să sar la beregata oricui va vorbi urât despre tine! Îți promit! Ne ciondaneam npo două, dar tot o scoteam la capăt...

Din câți "prieteni" ai avut, unul nu s-a deranjat vreodată să te întrebe de sănătate... Muma lor la toți! Sper doar sa nu apară în presă ultima imagine cu tine. Și sper să îți mai aprindă și ații o lumânare, că mult bine ai făcut! PS : cățeii sunt bine. I-a luat Kuki. Să nu îți faci griji. Oricum acum ești vu toți.. Cu Fix, cu Tati, cu Speri... Cu toții... Ai o armată de căței acum cu tine...”

„La ușa ta ți-am pus-o. Culmea e că am luat lumanarea asta cu îngeraș cand eram cu tine la cumpărături... A trebuit sa trec printr-o haită de reporteri. Exact ce ai urât tu cel mai tare. Dar să știi ca aproape că i-am injurat! Și o să sar la beregata oricui va vorbi urât despre tine! Îți promit! Ne ciondaneam npo două, dar tot o scoteam la capăt... Din câți "prieteni" ai avut, unul nu s-a deranjat vreodată să te întrebe de sănătate... Muma lor la toți! Sper doar sa nu apară în presă ultima imagine cu tine. Și sper să îți mai aprindă și ații o lumânare, că mult bine ai făcut! PS : cățeii sunt bine. I-a luat Kuki. Să nu îți faci griji. Oricum acum ești vu toți.. Cu Fix, cu Tati, cu Speri... Cu toții... Ai o armată de căței acum cu tine...”  

„Eu am sunat la 112 pentru Cristina Topescu. Nu credeți tâmpeniile de la tv! Dumnezeu să te odihnească, draga mea!”      

Găsită moartă, după câteva săptămâni 

Jurnalista Cristina Țopescu, fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu, a fost găsită, fără suflare, în propria casă. O vecină a alertat poliția pentru că nu o mai văzuse pe Cristina Țopescu de ceva vreme. Poliția a deschis un dosar pentru moarte suspectă așa cum se procedează în astfel de situații.   Cristina Țopescu era foarte activă în mediul online însă ultima postare a sa pe Facebook a fost în a doua zi de Crăciun și făcea referire la Papa Francisc.

"Încă un motiv să-l iubesc pe omul ăsta simplu, firesc, calin, vesel, minunat", scria jurnalista. Pe 28 decembrie a fost activă pe WhatsApp. Apoi, nimeni nu a mai știut de ea, conform Digi 24.   Anne-Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt aş IPJ Ilfov:

„IPJ Ilfov a fost sesizat de o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. Poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care, la prima vedere, nu prezintă urme vizile de violenţă însă aceste aspecte urmează să le stabilească în urma expertizei legale cei în cauză. Cristina Țopescu era, din noiembrie, consilier al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.  

CITEȘTE ȘI:

Poliţia a deschis dosar de moarte suspectă după decesul Cristinei Ţopescu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te