Metodă nouă de furt la bancomat. Un simplu autocolant lasă clienții băncilor fără bani în conturi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.06.2023 - 15:48
Metoda nouă de furt la bancomat. POți să rămâi fără bani Foto: Pexels.com

O nouă metodă de furt la bancomat este tot mai răspândită în Europa. Un simplu autocolant lipit pe ATM îi lasă pe clienții băncilor fără bani în conturi. Poliția recomandă atenție maximă.

SHARE

O nouă metodă de furt la bancomat a fost descoperită în mai multe țări din Europa. Hoții au găsit o nouă modalitate de a înșela clienții băncilor. Lipesc un autocolant pe ATM și așteaptă ca victimele să le pice în plasă. 

Oamenii sună disperați la un număr de telefon, însă hoții sunt foarte bine pregătiți.

Metodă nouă de furt la bancomat. Un simplu autocolant lasă clienții băncilor fără bani în conturi

Hoții au descoperit o nouă metodă de furt la bancomat. Lipesc un autocolant pe ATM și așteaptă să le pice victimele în plasă. 

Potrivit presei din Franța există tot mai multe atacuri la bancomate care sunt efectuate folosind doar un autocolant și o bucată de hârtie mică. Cel mai adesea, persoane private cad victimele acestui furt, iar prada este relativ mică.

Citește și: Români împlicați într-o mega fraudă de 38 de milioane de dolari, în California. 11 au fost arestați

 Cu toate acestea, amploarea masivă a acestui fenomen permite criminalilor să câștige mult. În plus, atacul în sine este extrem de ușor de efectuat, ceea ce nu face decât să încurajeze mai mulți infractori să acționeze.

Astfel, hoții aleg bancomatele situate de preferință în locuri izolate, departe de sucursalele băncilor și lipesc un autocolant cu numărul de telefon al liniei de service.

Apoi, blochează cititorul de carduri și așteaptă în apropiere o persoană care dorește să retragă numerar. Dacă trucul de blocare a cititorului este făcut corect, potențiala victimă își va introduce cardul, dar nu îl va putea recupera. Cardul va rămâne blocat înăuntru. 

Atunci va încerca să contacteze serviciul pentru clienți și va suna la numărul indicat pe autocolant, dar în realitate va suna direct la hoți. Aceștia îl informează că în curând va apărea un tehnician și banca îi va returna banii, atâta timp cât clientul ghinionist oferă codul PIN pentru autorizare.

Citește și:  Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiot oltean în Mexic: de la un magazin în Craiova la miliarde $

Desigur, niciun tehnician nu va ajunge vreodată la fața locului. Cunoscând sursa problemei, hoții vor debloca cu ușurință cititorul și vor scoate cardul, iar apoi, cunoscând codul PIN, vor retrage banii victimei.

Acesta nu este singurul mod de a fur banii direct de la bancomate. Hoții instalează într-un anumit bancomat un mecanism care împiedică ieșirea bancnotelor din aparat la retragerea numerarului.

Citește și: O nouă metodă de a fura bani de pe cardurile românilor. Se folosesc telefoane mobile

Titularul numerarului se îndepărtează de bancomat crezând că este stricat, dar banca îi scade banii din cont, în timp ce hoțul sustrage bancnotele care au rămas blocate, scrie Ziarul Românesc

Polițiștii atrag atenția că banca nu va cere niciodată codul pin al clientului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te