METEO România se topește! Codul Roșu de caniculă a fost extins. Ce se întâmplă săptămâna viitoare

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 23.06.2024 - 08:23
METEO România se topește! Codul Roșu de caniculă a fost extins. Ce se întâmplă săptămâna viitoare - Foto: Profimedia images - Imagine cu rol ilustrativ
METEO România se topește! Codul Roșu de caniculă a fost extins. Ce se întâmplă săptămâna viitoare - Foto: ANM

România se topește! Codul Roșu de caniculă a fost extins, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

SHARE

Numărul judeţelor aflate sub avertizare Cod Roşu de caniculă creşte duminică, fiind afectată şi Capitala. Meteorologii precizează că la începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

România se topește! Codul Roșu de caniculă a fost extins. Ce se întâmplă săptămâna viitoare

Un Cod Galben de căldură şi disconfort termic ridicat este valabil duminică pentru Banat, sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei, unde valul de căldură se va menţine, dar va diminua ca intensitate

”În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 şi 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi”, precizează ANM.

Citește și: Cum reziști la 40 de grade Celsius? Trucuri pentru a te răcori în autobuz sau pe trotuarele încinse

Mai multe regiuni se vor afla duminică sub avertizare cod portocaliu, fiind anunţate val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

”Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei şi local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 34 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, precizează meteorologii.

Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Citește și: De ce nu e bine să bei bere pe timp de caniculă? Ce se întâmplă în corpul tău?

Tot duminică, este valabilă o avertizare Cod Roşu, ANM anunţând val de căldură persistent şi intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti, informează News.ro.

 ”În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti, valul de căldură va fi persistent şi intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.

Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală)”, conform meteorologilor.

Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

La începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te