Medicul Florin Buicu, deputat PSD: Costurile cu un pacient covid-19, ajuns la ATI, 75.000 lei

DE Valentin Mirică | Actualizat: 26.10.2021 - 12:59
Deputatul PSD Florin Buicu Foto: Facebook

Medicul Florin Buicu, deputat PSD și conferențiar universitar la UMF Târgu Mureș, susține că toate costurile cu un pacient infectat cu covid-19 ajung la 75.000 de lei. Estimările anterioare erau de circa 10.000 de euro, adică aproape 50.000 de lei.

SHARE

Buicu a arătat că evaluarea s-a făcut pe 200 de pacienți care au beneficiat de 1.800 de zile de spitalizare în ATI, fiind intubați. 

Citește și: „Patrioții” cad pe capete. Antivacciniștii ajung la spital sau mor după protestul din 2 octombrie

„Pandemia ne-a arătat că avem o creștere a presiunii asupra sistemului de sănătate. Prin orice mijloace prin care vom reuși să scădem presiunea asupra sistemului de sănătate va trebui să le aplicăm. O să vă dau niște date legate de costurile unui pacient ajuns în ATI.

O evaluare făcută pentru un institut din România ne arată că pentru 300 de pacienți care au beneficiat de internarea în ATI cu oxigen și care au fost internați 2.500 de zile s-au consumat peste 6 milioane de lei, rezultând un cost de 20.000 de lei pe caz.

De asemenea, o evaluare făcută pe 200 de pacienți care au beneficiat de 1.800 de zile de spitalizare în ATI, fiind intubați, costurile pe fiecare caz au ajuns la aproximativ 75.000 de lei pe caz. Aceste costuri ne arată, de fapt, presiunea asupra sistemului de sănătate și asupra problemelor pe care le-a ridicat, de fapt, această pandemie.

Orice modalitate prin care reușim să scădem această presiune este binevenită", a declarat Florin Buicu la o dezbatere despre pandemia de coronavirus. 

El a spus că că vaccinarea reprezintă cea mai bună metodă de prevenție.

Alți medici vorbesc despre costuri ceva mai mici. 

„O internare la ATI pe două săptămâni poate sări de 45.000 de lei. Vaccinul costă 80-100 de lei. Pe stat îl costă, nu pe om. Pentru om e gratis”, a arătat dr. Vasi Rădulescu, medic specialist internist, autor de cărți care popularizează educația pentru sănătate în rândul adulților și copiilor. 

Doctorul recunoaște că vaccinurile anti COVID-19 nu asigură o protecție 100%. Dar nici producătorii nu au susținut asta niciodată. Dar protecția la spitalizare rămâne la un nivel ridicat. 

„Sigur, vaccinul nu e perfect. Dar cifrele nu mint niciodată. Doar în Franța au făcut un studiu pe 22 de milioane de oameni, rezultând clar rolul vaccinurilor în controlul pandemiei. E clar pentru oamenii care au mintea deschisă, nu pentru cei care au convingeri.

Citește și: Liderul Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Bartolomeu, internat în spital, în SUA

Statul român va pierde sume incredibil de mari, cheltuieli care puteau fi evitate în 90% din cazuri prin vaccinare. Nu mai zic de pierderile de vieți - incomensurabile în suferință”, a arătat Vasi Rădulescu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te