Măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere, în sectorul 1

DE Edi Neagu | 21.01.2022 - 08:55
Limitatoare de viteză pe străzile din București. FOTO: Facebook

Consiliul Local a adoptat o decizie pentru amplasarea de limitatoare de viteză și trecerei de pietoni supraînălțate,

SHARE

Amplasarea de limitatoare de viteză pe străzi, supraînălţarea trecerilor de pietoni de lângă şcoli, modernizarea intersecţiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenţie sunt doar o parte dintre măsurile cuprinse în Planul de siguranţă rutieră a Sectorului 1 care a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local de joi.

Măsurile sunt structurate pe trei capitole: securizarea infrastructurii rutiere, aplicarea strictă a Codului rutier şi campanii de prevenţie, conducere preventivă şi de educare a conducătorilor auto şi a pietonilor.

Planul de siguranţă rutieră prevede că anul acesta ADP va executa limitatoare de viteză din mixtură asfaltică pe 300 de străzi, va supraînălţa 100 de treceri de pietoni de lângă şcoli de pe străzile din administrare, va monta 6.000 de stâlpi flexibili pentru delimitare în vederea securizării trecerilor de pietoni (mai ales lângă şcoli) care nu pot fi supraînălţate, prin stâlpi de delimitare, garduri, extinderea trotuarului, alte elemente de siguranţă.

Citește și: Rusia anunță „o serie” de exerciții militare. SUA și aliații: „Dacă Putin vrea război, fie”

ADP va identifica toate zonele rezidenţiale din Sectorul 1, va lua măsuri pentru diminuarea limitei maxime de viteză în aceste perimetre la 30 km/h şi va începe cu Administraţia Străzilor identificarea tronsoanelor de drum în administrarea instituţiei cu limita maximă de viteză mai mare de 50 km/h şi diminuarea acesteia pană la 50 km/h.

În documentul citat mai este prevăzută amplasarea de radare fixe omologate care să detecteze automat depăşirea vitezei legale pe tronsoanele cu potenţial ridicat de accident.

Citește și: Sindicaliștii STB, scoși în stradă de PSD. Cât câștigă un șofer, cu tot cu sporuri și bonusuri

Poliţia Locală va fi dotată cu sisteme inteligente de citire automată a plăcuţelor de înmatriculare a autoturismelor oprite ilegal, interogare automată a bazelor de date şi redactare automată a proceselor-verbale de contravenţie, mai prevede Planul de siguranţă rutieră.

De asemenea, în proiectul de hotărâre este prevăzută posibilitatea ca Primăria Sectorului 1 să poată acorda ajutoare de urgenţă familiilor afectate de accidentul din 13 ianuarie din bulevardul Laminorului, când o autospecială de Poliţie a accidentat două minore care traversau strada, dintre care una a decedat, iar cealaltă a fost transportată la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.